Teknoloji

Galaxy S24 Ultra yeni bir telefoto sensörle gelecek

galaxy s24 ultra kamera

Samsung’un Galaxy S23 serisini 1 Şubat’ta gözler önüne çıkarması bekleniyor. Ancak şimdiden S23 serisinin takipçileri hakkındaki söylentiler de şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bunlardan biri de Galaxy S24 Ultra ile ilgili.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, S24 Ultra seleflerinden daha farklı bir telefoto sensörle gelecek. Bu yeni telefoto sensörde daha farklı bir çözüm kullanılacak. Samsung’un periskop kameradaki telefoto sensörü değiştireceği düşünülse de, 3x zum yapabilen kamerasında da bu yeni çözümü uygulayabileceği belirtiliyor.

S24 Ultra’nın ana kamerasının ise S23 Ultra ile aynı olması veya çok küçük bir değişimden geçmesi bekleniyor. S23 Ultra’nın ise S22 Ultra ile aynı zum donanımına sahip olacağı, ancak fotoğraf kalitesinin daha iyi renk bilimi ve yapay zekâ algoritmalarıyla iyileştirileceği belirtildi.

Galaxy S24 Ultra hakkındaki haberlere temkinli yaklaşmak gerekiyor

Görünen o ki, S23 Ultra zum yapılmış görüntülerin kalitesini belli bir ölçüde artıracak. S24 Ultra ise daha “devrim niteliğinde” yenilikler getirecek. 2023’te ana kameranın ciddi bir yenilikten geçeceğini ve 200 megapiksel ana kameranın küçük değişikliklerle 2024’e taşınması bekleniyor.

Galaxy S24 Ultra hakkında çıkan tüm haberlere biraz temkinli şekilde bakmak gerekiyor. Zira bu telefonun tanıtılmasına daha 1 yıldan uzun bir süre var.

İLGİLİ HABERLER