Teknoloji

Galaxy S24 Ultra yeni 200 megapiksel sensörle gelecek

galaxy s23 ultra galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra ile ilgili sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından X’te yapılan paylaşıma göre, S24 Ultra’da iyileştirilmiş bir 200 megapiksel çözünürlüklü sensör kullanıcıları karşılayacak.

200 megapiksel çözünürlüklü yeni sensörün ISOCELL HP25X adını taşıması bekleniyor. Bu sensör, Samsung’un mevcut 200 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HP2’nin geliştirilmiş bir versiyonu olacak.

Yeni sensörde de 1/1.3 inç büyüklüğündeki boyutun korunması bekleniyor. Gelişmiş süper dört faz algılamalı otomatik odaklama da listelenen özellikler arasında yer alıyor. Yerel dörtlü ve 16’lı piksel birleştirme özelliği ise sırasıyla 50 ve 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekmeyi mümkün kılıyor.

Galaxy S24 Ultra’da telefoto kamera da yenilenebilir

Galaxy S24 Ultra’da yeni ve gelişmiş bir 3x telefoto kameranın bulunması da beklentiler arasında yer alıyor. Burada 50 megapiksel 1/2.52 inç sensörün tercih edilmesi ve piksel boyutlarının da 0.7 µm olması öngörülüyor. Sensördeki büyümeye bağlı olarak görüntü kalitesinin de artması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER