Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin tanıtımının ocak ayının ortalarında yapılması ihtimali kuvvetleniyor

galaxy s24

Samsung’un Galaxy S24 serisini 2024’ün ilk ayında tanıtacağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmiş, hatta duyurunun ayın ortalarında yapılabileceği belirtilmişti. Güney Kore merkezli Biz SBS isimli yayın kuruluşu tarafından paylaşılan yeni bir haber de söz konusu iddiayı destekler nitelikte.

Bu habere göre, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları 17 Ocak’ta ABD’de gözler önüne çıkacak. Daha önce ünlü duyumcu Ice Universe de tanıtım tarihini 18 Ocak olarak açıklamıştı. Etkinliğin gerçekleştirileceği ABD ve popüler duyumcunun yaşadığı Çin arasındaki saat farkını düşününce teorik olarak iki tarihin de doğru olduğu söylenebilir.

Samsung’un yeni akıllı telefonlarıyla birlikte satışları artırmayı hedeflediği bir sır değil. Güney Koreli teknoloji devinin böylelikle azalan yarı iletken gelirinden doğan kaybı telafi etmeyi amaçladığı belirtiliyor. Samsung, 1 Aralık’ta da Galaxy S23 FE modelini ana vatanı Güney Kore’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket 2020’de S20 FE’yi bu ülkede satışa sunmuş, S21 FE’yi ise pas geçmişti.

Galaxy S24 serisi iki farklı işlemci seçeneğiyle gelecek

Samsung Galaxy S24 serisinde işlemci olarak hem Snapdragon 8 Gen 3’e hem de Exynos 2400’e yer verecek. S24 Ultra’da sadece Snapdragon 8 Gen 3 işlemci olacak. S24 ve S24+ ise Kuzey Amerika’da Snapdragon 8 Gen 3, Avrupa ve Güney Kore’de ise Exynos 2400 ile satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER