Teknoloji

Galaxy S24 serisinin tanıtım tarihi için en net sızıntı geldi

galaxy s24

Samsung Galaxy S24 serisinin ocak ayı içinde tanıtılmasına uzun süredir kesin gözüyle bakılıyor. Ancak net tanıtım tarihi konusunda uzun süredir farklı söylentiler etrafta dolaşıyor. Yeni bir sızıntı, S24 serisinin tanıtılacağı Galaxy Unpacked etkinliğinin kesin tarihi konusunda daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan bir GIF animasyonunda Unpacked etkinliğinin Güney Kore saatine göre 18 Ocak’ta 03.00’da başlayacağı görülüyor. Güney Kore’nin Türkiye’den 6 saat ileride olduğunu düşününce etkinliğin başlangıç zamanı Türkiye saatiyle 17 Ocak saat 21.00’a tekabül ediyor. Etkinliğin ABD’nin San Jose şehrinde gerçekleştirileceğini ve yerel saatle 10.00’da başlayacağını belirtmekte de fayda var.

Paylaşılan GIF animasyonunda “Galaxy AI geliyor” ifadesinin bulunması dikkat çekiyor. Bunun Samsung’un S24 serisinde sunacağı yeni yapay zekâ asistanına yönelik bir referans olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Şirket yeni asistanının Bixby’den çok daha akıllı olacağını belirtirken, “engelsiz iletişim, basitleştirilmiş üretkenlik ve sınırsız yaratıcılık” vadediyor. Telefon görüşmeleri sırasında çeviri desteği sunmak da bu asistanın yeteneklerinden biri olacak.

Galaxy S24 serisinin yapay zekâ gücü bununla sınırlı kalmayacak. Sızıntılar sayesinde One UI 6.1’in de yeni yapay zekâ özellikleri sunacağı biliniyor. Bu özelliklerden bazılarının Google’ın Pixel serisinde mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy S24 serisinde One UI 6.1 de yapay zekâ özellikleri sunacak

Galaxy S24 serisinin yapay zekâ gücü bununla sınırlı kalmayacak. Sızıntılar sayesinde One UI 6.1’in yeni AI özellikleriyle dolu olacağını biliyoruz; bunlardan bazıları doğrudan Google’ın Pixel serisinde sunduğu çözümleri üstlenecek. Galaxy Unpacked 2024 etkinliğinin tarihinin sızması da resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER