Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisi ve One UI 6.1 ile yapay zekâya daha fazla odaklanacak

galaxy s24+ galaxy s24 plus

Samsung’un kısa süre önce duyurduğu Exynos 2400 çip seti, selefine kıyasla 14.7 kat daha hızlı yapay zekâ performansı vadediyor. Bu işlemcinin ilk olarak Galaxy S24 ve S24+ modellerinde kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre; Exynos 2400, Samsung’un yeni telefonlarında yapay zekâ alanındaki en büyük sıçraması olacak. Bu işlemcinin çok sayıda yeni yapay zekâ özelliğinin ve Bixby’den daha güçlü bir dijital asistanın da önünü açacağı belirtiliyor.

Ice Universe, Samsung’un S24 serisiyle birlikte yapay zekâ üstüne daha yoğun şekilde odaklanacağını belirtti. Yine bu seriyle birlikte çıkması beklenen One UI 6.1 kullanıcı arayüzünün de dijital asistan Bixby’yi geliştireceği ve “şimdiye kadarki en büyük yapay zekâ güncellemesi” olacağı söyleniyor.

S24 serisi yeni Xclipse 940 GPU ile gelecek. Böylelikle mobil oyunlar için ışın izleme desteğinin de önü açılmış olacak. 4 nm LPP+ süreciyle üretilen Exynos 2400’te 10 çekirdekli bir mimari mevcut. Burada ana çekirdek görevini 3.1 GHz Cortex-X4 üstleniyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra’da sadece Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyi tercih edebilir

Bu hızların LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanıyla birleşimi, ayrıca Exynos 5300 modemin varlığı Galaxy S24 serisinde çok hızlı bir deneyim yaşamayı mümkün kılabilir. Bu noktada Samsung’un S24 Ultra modelinde sadece Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyi tercih edebileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER