Teknoloji

Galaxy S24+ pek çok bölgede Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelebilir

galaxy s24+

Samsung 2023 model Galaxy S23 serisinin tüm üyelerinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye yer vermişti. Genelde amiral gemisi serisinde Snapdragon ve Exynos işlemcileri bir arada sunan Samsung’un bu yıl itibarıyla söz konusu stratejiye geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce çıkan haberlerde Galaxy S24+ ve S24 modellerinin bazı bölgelerde Exynos 2400 bazı bölgelerde ise Snapdragon 8 Gen 3 ile satılacağı söylenmişti. Yeni bir haber, S24+ özelinde farklı bir durumu işaret ediyor.

Samsung’un S24 Ultra’yı tüm bölgelerde Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle satılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer iki modelde ise bölgesel farklılıkların görülmesin bekleniyordu. Yeni bir sızıntıda S24+ modelinin de pek çok ülkede Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle satılacağı söyleniyor. Bu da Samsung’un sadece S24’te Exynos 2400’e odaklanacağı anlamına geliyor.

Yine de, bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmakta fayda var. Zira Samsung’un Galaxy S24 serisindeki çip tercihlerine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Artık kesin gözüyle bakılan bir durumun resmi duyuruya kısa süre kala değişmesi ihtimali kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak teknoloji dünyasında bu tarz durumların sıklıkla yaşandığını da unutmamak gerekiyor.

Galaxy S24+, 17 Ocak’ta tanıtılacak

Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra modellerini 17 Ocak’ta tanıtacak. Tanıtıma kadar serinin üyeleri hakkında yeni haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER