Teknoloji

Galaxy S23 Ultra için 200 megapiksel kamera iddiası

galaxy s23 ultra

Samsung 200 megapiksel ISOCELL HP1 kamera sensörünün duyurusunu geçtiğimiz eylül ayında yapmıştı. Bu sensör henüz bir telefonda kullanılmış değil. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, Samsung 200 megapiksel kamera sensörünü ilk kez Galaxy S23 Ultra ile kullanıcıların karşısına çıkaracak.

ISOCELL HP1 üretiminin yüzde 70’ini Samsung’un kamera birimi olan Samsung Electro-Mechanics’in gerçekleştireceği söyleniyor. Yüzde 30’luk kısmın üretimini ise Samsung Electronics’in üstleneceği belirtiliyor.

200 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HP1 hakkında şimdilik fazla detay bilinmiyor. Ancak geliştirme sürecini tamamlayan Samsung’un yakında daha fazla bilgi paylaşacağı belirtiliyor.

Galaxy S23 Ultra ve S23 serisinin diğer üyeleriyle tanışmaya ise daha uzun bir süre olduğu söylenebilir. Samsung, Galaxy S serisini genellikle yılın ilk çeyreği içinde tanıtıyor. Dolayısıyla Galaxy S23 serisi için de öncelikle takvimlerin 2023’ü göstermesi gerekiyor. Bekleyiş sürerken serinin üyeleriyle ilgili yeni detayların ve bilgilerin de gün yüzüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER