Teknoloji

Gelecek yıl çok yüksek piksel sayılı amiral gemisi telefonların yılı olabilir

samsung mobil

Samsung’un Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 katlanabilir telefonlarını tanıtmasından sonra, artık dikkatimizi gelecek yılın başlarında tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy S23 serisine çevirebiliriz. Android Authority‘nin Güney Koreli yayın organı ETNews‘e dayandırarak verdiği habere göre, Galaxy S23 Ultra, Samsung’un geçen yıl tanıttığı 200 megapiksel kamera sensörünü200 megapiksel kamera sensörünü barındıracak.

Bu çok fazla sayıda piksel barındıran kamera sensörleri yarışında Samsung yalnız olmayacak. Motorola’nın X30 Pro modeliyle bu yarışta olması beklenirken, şimdiye kadar 12 megapiksel çözünürlüklü kameraların ötesine geçmeyen Apple’ın da iPhone 14 ile birlikte daha yüksek çözünürlüklü 48 megapiksel kamera sensörlerine geçeceği söyleniyor.

Daha yüksek sayıda piksel barındıran sensörler görüntü kalitesi açısından gerçekten avantaj sağlıyor. Ancak genellikle daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmek yerine, ikiye iki ya da dörde dört piksel birleştirmeyle daha düşük çözünürlükte görüntü kalitesini ve parlaklığı iyileştirmeye odaklanılıyor ve bu yetenekler ön plana çıkarılıyor.

Yeni Samsung sensörü ise piksel birleştirmeyi bir adım öteye taşıyor. 200 megapiksel sensördeki 0.64μm sensörler nispeten küçük, özellikle Apple’ın yeni 12 megapiksel sensöründeki 1.9μm ile karşılaştırıldığında aradaki fark ortaya çıkıyor. Ancak Samsung’un sensöründeki piksellerden 16’sını bir araya getirdiğinizde 2.56μm gibi bir değer elde ediyorsunuz. Bu da daha fazla ışığın toplanmasını ve düşük ışıktaki çekimlerin daha iyi görünmesini sağlayacaktır. Varsayılan olarak 12 megapiksel çözünürlüklü bir final görüntü elde edeceksiniz. Bu nedenle telefonunuzun hafızasını 200 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflarla doldurmak gibi bir durum genellikle söz konusu olmayacak.

Şu an için görünen o ki, çok yüksek piksel sayısına sahip kameralar, Samsung ve Apple’ın ürün serilerinde sadece en pahalı telefonlarda kullanılacak. Galaxy S23 Ultra ve iPhone 14’ün Pro modellerinin daha yüksek piksel sayılı kameralarla gelmesi bekleniyor. Geri kalanlar ise 12 megapiksel (Apple’ın iPhone’ları) veya 50 megapiksel (Galaxy S23 serisinin diğer üyeleri) sensörlerle gelecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER