Teknoloji

Samsung Galaxy S23 serisinde Exynos işlemciye yer verme konusunda kararsız

galaxy s24 ultra kamera

Samsung’un Galaxy S23 serisinde kendisine ait Exynos işlemcileri kullanıp kullanmayacağı konusunda henüz net bir karara varılamamış gibi görünüyor. Bundan yaklaşık iki ay önce Qualcomm cephesinden S23 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 2’nin kullanılacağına dair “gayriresmi” bir doğrulama gelmişti. Ancak yeni bir sızıntı, farklı bir durumu işaret ediyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, Samsung’un mobil deneyim birimi Exynos işlemcinin Galaxy S22 serisindeki performansından memnun kalmadı. Ancak şirketin üst düzey yönetiminin S23 serisinde Exynos 2300 işlemciye yer verilmesi konusunda istekli olduğu söyleniyor.

Hâlihazırda Samsung’un S22 serisindeki telefonların yaklaşık yüzde 70’i Exynos 2200 işlemciyle geliyor. Türkiye ise ABD, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle birlikte telefonların Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle satıldığı grupta yer alıyor.

Hem Exynos 2200 hem de Snapdragon 8 Gen 1 4 nm tasarımıyla üretiliyor. GPU tarafında Samsung’un işlemcisi biraz daha öne çıkarken, CPU performansı da Snapdragon 8 Gen 1’i öne taşıyor. Bu durumun iki işlemcinin yeni versiyonlarında değişmesi beklenmiyor.

Samsung Galaxy S23 serisinin 2023’ün ilk çeyreği içinde tanıtılması öngörülüyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu seri hakkında daha fazla iddiayla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER