Teknoloji

Galaxy S23 serisi çıkış döneminde S22 serisinden daha fazla ilgi gördü

galaxy s23
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S23 serisinin selefi S22 serisine kıyasla daha yüksek satış rakamlarına ulaşmasını hedeflemişti. Paylaşılan bilgiler, şirketin bu hedefine en azından ilk etapta ulaşmayı başardığını gösteriyor.

S23 serisi 20 Nisan’da Japonya’da satışa sunulacak. Bu tarihe doğru geri sayan Samsung, serinin şimdiye kadar sergilediği satış performansı konusunda bilgi verdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, S23 serisi S22 serisinden Latin Amerika’da 1,7 kat, Avrupa ve Orta Doğu’da 1,5 kat, Hindistan’da ise 1,4 kat daha fazla sattı.

S23 serisi Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de 1 milyon barajını S22’ye benzer bir sürede geçti. Samsung bu önemli başarıyı kutlamak adına Güney Kore’de müşterilerine kupon ve tamir paketi gibi hediyeler sunuyor.

Galaxy S23 serisinin satışlarında aslan payını S23 Ultra aldı

Samsung’dan verilen bilgiye göre, serinin satışlarından aslan payını S23 Ultra modeli aldı. Satılan telefonların yüzde 60’nın S23 Ultra olduğu, S23+ ve S23’ün payının ise yüzde 20’şer olduğu belirtildi. Samsung kesin satış rakamları konusunda ise bilgi vermedi.

Galaxy S23 serisi 20 Nisan’da Japonya’nın yanı sıra bazı Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde de piyasaya çıkacak. Güney Koreli şirketin bu ülkelerde de çeşitli ön sipariş avantajları sunması bekleniyor. Bu avantajların da serinin satışlarını olumlu yönde etkileyen faktörler arasında olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER