Teknoloji

Galaxy S23 serisi için hazırlanan ilk güncelleme dağıtımda

galaxy s23

Şubat ayının ilk gününde tanıtılan Samsung Galaxy S23 serisi geçtiğimiz hafta içinde kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Serinin üyeleri için hazırlanan ilk güncellemenin dağıtıma çıkması da fazla zaman almadı. Büyük yenilikler getirmeyen bu güncelleme, telefonun üretimi ve çıkışı arasındaki güvenlik güncellemesini kullanıcılarla buluşturuyor.

S23, S23+ ve S23 Ultra modelleri kutularından ocak ayı güvenlik yamalarıyla çıkıyor. Güncellemeyle birlikte telefonlara 1 Şubat 2023 tarihli güvenlik yaması getiriliyor. Güncelleme paketinde Android 13 için hazırlanan 48 ve Samsung One UI için hazırlanan 7 güvenlik iyileştirmesi bulunuyor.

Güncelleme ilk olarak Avrupa’da SIM kilitsiz olarak satılan S23, S23+ ve S23 Ultra modellerinde kullanıcılarla buluşuyor. Kısa süre içinde diğer bölgelerdeki S23 modellerinin de bu güvenlik güncellemesini alması bekleniyor.

Galaxy S23 serisinin üyeleri Android 17 güncellemesini de alacak

S23 için hazırlanan güncelleme paketinin büyüklüğü 500 MB’ın biraz üzerinde. S23 Ultra’nın güncelleme paketinin büyüklüğünün ise 600 MB’ın çok az altında olduğu görülüyor.

Samsung 2022’de üst segment telefonları için güncelleme takvimini değiştirmiş; dört büyük yazılım güncellemesi ve beş yıl boyunca da güvenlik yaması sağlama sözü vermişti. Galaxy S23 serisi de bu yaklaşım çerçevesinde güncellenecek. Dolayısıyla bu serinin üyelerinde Android 14, 15, 16 ve 17’yi görmek mümkün olacak. Telefonlar 2028’e kadar güvenlik yaması almaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER