Teknoloji

Samsung Galaxy S23 serisi sadece Qualcomm işlemcisiyle çıkabilir

galaxy s22+ inceleme samsung galaxy s22

Samsung’un gelecek Galaxy S serisi telefonu bir dönemin sonunun işareti olabilir. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, şirketin bir sonraki S serisi amiral gemisi için Qualcomm üretimi işlemciyi tek kaynak olarak kullanması muhtemel görünüyor. Bu, Samsung için önemli bir çıkış olacaktır. Yıllar içinde şirket, amiral gemisi telefonlarında hem Snapdragon hem de Exynos yonga üstü sistemleri kullandı.

Sahip olduğunuz modelin taşıdığı işlemci, nerede yaşadığınıza göre değişiklik gösteriyordu. Örneğin ABD’de, Galaxy S ve Note serisi telefonlar, Avrupa ve Asya’daki Samsung müşterilerini kıskandıracak şekilde, yalnızca Qualcomm çipleriyle birlikte geliyordu. Ancak bu durum en azından Türkiye’de Galaxy S22 serisiyle birlikte değişmiş, burada satılan modellerde de Snapdragon 8 Gen 1 işlemci yer almıştı.

Geçmişte, Samsung’un telefonlarının hem Snapdragon hem de Exynos türevlerini sunduğu hemen hemen her durumda, birincisi ya şirketin kendi yongalarından daha iyi performans gösterdi ya da daha iyi pil ömrü sağladı. Qualcomm işlemciler, uygulamalar ve oyunlar söz konusu olduğunda daha istikrarlı bir deneyim sunma eğilimindedir.

Kuo, Samsung’un gerçeği görmezden gelmesinin giderek çok zor hâle geldiğini öne sürüyor. Twitter’da, hem Samsung hem de Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi yongalarına atıfta bulunarak, “S23, Samsung 4nm mimarisi tarafından yapılan Exynos 2300’ü almayabilir, çünkü SM8550 ile her açıdan rekabet edemez.” diye yazdı. Kuo, böyle bir kararın Qualcomm’un Android pazarındaki hakimiyetini daha da güçlendireceğini de ekledi.

Tüm bunların Samsung’un Exynos markasının geleceği için ne anlama gelebileceğini söylemek zor. Şirket, Galaxy S22’nin Avrupa’da satılan türevlerinde bulunan Exynos 2200’ün öncekileri etkileyen aynı sorunların çoğuyla karşılaşmaması için, onu tasarlamak ve oluşturmak için AMD ile yıllarca çalıştı. Nisan ayında Samsung Mobile başkanı TM Roh’un çalışanlarına, şirketin Samsung akıllı telefonları için “benzersiz” bir yonga seti üzerinde çalıştığını söylediği, ancak bu bileşenin şirketin mevcut Exynos tasarımlarından nasıl farklı olacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermediği bildirildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER