Manşetler

Galaxy S23 serisi için gelen son sızıntı arkada pek sürpriz bırakmıyor

galaxy s23

Samsung’un resmiyet kazanmasına az bir zaman kalan amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S23 altında bulunması beklenen üç cihazın teknik özellikleri internete düşmüş gibi görünüyor. Eğer bu sızıntılar doğruysa ki, öyle görünüyor, 1 Şubat’taki Unpacked etkinliğinden önce Samsung’un yeni telefonlarından ne beklememiz gerektiğine dair aşağı yukarı eksiksiz bir tablo karşımızda duruyor. Sızıntı, Galaxy S23 serisi üyelerinin ekran ve pil özelliklerinden kameralarına kadar her şeyi detaylandırıyor.

WinFuture Galaxy S23 ve S23 Plus’ın beklenen teknik özelliklerinin eksiksiz bir özetini sunuyor. Bu, aynı zamanda Samsung’un üst düzey Galaxy S23 Ultra hakkında resmi görünen bilgilere sahip olan bilgi sızdıran @BillbilKun tarafından Twitter’da yayınlananları doğruluyor.

Galaxy S23 serisinin beklenen özellikleri

Kameralardan başlarsak, 200 megapiksel sensörle gelecek gibi görünen Galaxy S23 Ultra’da, bu çözünürlüğe sahip olacak ana kameranın yanında üç kamera daha bulunacak gibi görünüyor: 12 megapiksel ultra geniş, 3x optik yakınlaştırmalı 10 megapiksel telefoto ve 10x optik yakınlaştırmalı ikinci 10 megapiksel telefoto. Bu arada, hem S23 hem de S23 Plus’ın üç kameraya sahip olacağı öne sürülüyor: 50 megapiksel ana, 12 megapiksel ultra geniş ve 3x optik yakınlaştırmalı tek bir 10 megapiksel telefoto.

Ekran açısından Galaxy S23 Ultra, 120 Hz yenileme hızına sahip 6,8 inç 1440p OLED ekrana sahip üç telefon arasında en büyüğü olacak. Galaxy S23 ve S23 Plus’ın her ikisi de 1080p ve 120Hz özellikleriyle 6.1 ve 6.6 inç OLED ekranlara sahip olduğu öne sürülüyor. Üç telefonun da 12 megapiksel özçekim kamerasına, ekranın üst kısmında kamera deliğine, toza ve suya dayanıklılık için IP68 derecesine sahip olduğu söyleniyor.

Sızıntılar üç telefonun da Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2 tarafından destekleneceğini gösteriyor. En azından bu teknik özellik sayfalarının kaynağı olan Fransa ve Almanya pazarlarında durumun böyle olacağı görünüyor. Türkiye’de de beklentimiz Snapdragon işlemci yönünde.

Samsung, 2022 öncesinde ABD gibi bazı ülkelerde Qualcomm Snapdragon işlemcileri, diğer uluslararası pazarlarda ise kendi Exynos işlemcilerini kullanıyordu. Ne var ki, 2022 yılında S22 serisi ile birlikte en azından Türkiye açısından durum değişmişti. İşlemcinin dışında Ultra’da 8 GB veya 12 GB RAM ve 256 GB, 512 GB veya 1 TB dahili depolama seçeneği de bekleniyor. S23 ve S23 Plus’ın yalnızca 8 GB RAM ve 128 GB ile 512 GB RAM ile geleceği bildiriliyor.

Son olarak, S23 için 3900 mAh, S23 Plus için 4700 mAh ve S23 Ultra için 5000 mAh kapasiteli pil tahminleri yapılıyor. Plus ve Ultra’nın, S23 baz modelindeki 25W’a karşı 45W’a kadar hızlı şarjı destekleyeceği bildiriliyor.

Halihazırda her üç telefondan da ortaya çıkan görüntüleriyle birleştiğinde, bu son sızıntı, Samsung’un Galaxy S23 serisiyle ilgili tüm temel donanım detayları hakkında oldukça iyi bir fikre sahip olduğumuz anlamına geliyor. Ancak, geçmiş lansmanlardaki gibi bir durum söz konusu olursa, 1 Şubat’taki lansmanda yazılım tarafında bir iki sürpriz ve yeni bir Galaxy Book dizüstü bilgisayar görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER