Teknoloji

Samsung Galaxy S23 serisinin özelliklerini daha fazla telefonda sunacak

galaxy s23
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S23 serisini kısa süre önce duyurmuştu. Şirket bu seride sunduğu yenilikleri portföyündeki diğer ürünlere de getirmeyi planlıyor. Bunlardan birisi de Pause USB Power Delivery (Güç İletimi) özelliği.

Samsung’un en yeni amiral gemisi olan S23 Ultra’daki odak noktalarından birisi de oyun deneyimi. Şirket uzun süredir oyun konusuna ayrı bir önem verdiği için bu duruma pek de şaşırmamak gerekiyor.

Samsung oyun sırasında daha gelişmiş performans sunmak için “Pause USB Power Delivery” özelliğini geliştirmişti. Söz konusu özellik, telefonu oyun oynarken şarj adaptörüne takıp ekstra güçten yararlanmayı mümkün kılıyor, ancak telefonun pilini doldurmuyor.

Bu teknoloji kulağa karmaşık gelse de, düşünüldüğü kadar karmaşık değil. Samsung’un bu teknolojisi sayesinde şarj adaptörü enerjiyi telefonun pili yerine doğrudan işlemcisine gönderiyor. Böylelikle hem cihazın performansı artıyor hem de pilde herhangi bir ısınma olmuyor.

Samsung Galaxy S23 serisinin özelliklerini orta segment telefonlara da götürecek

Samsung Galaxy S23 serisinde sunduğu bu özelliği sadece üst segment telefonlara özgü tutmayacak. Galaxy A73 5G gibi orta segment telefonlarda da bu özellikten yararlanılabileceği belirtiliyor. Katlanabilir telefonların da bu özellikle güncellenmesi bekleniyor. Ancak Samsung’dan henüz konuyla ilgili resmi bir bilgi verilmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER