Manşetler

Samsung’un sır gibi sakladığı ürün ortaya çıktı: Galaxy S23 FE

galaxy s23 fe

Samsung’un bu yılın ilerleyen dönemlerinde tanıtmayı planladığı ve daha uygun fiyatlı olması beklenen Galaxy S23 modeli hakkında birçok dedikodu dolaşıyor. Ancak, son sızıntılar Samsung’un daha önce yalanladığı bu modeli gerçekten piyasaya sürme niyetinde olduğunu gösteriyor. Galaxy S23 Fan Edition (Galaxy S23 FE olarak da bilinir) modelinin bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Samsung, Galaxy S21 için bir Fan Edition modelini piyasaya sürdükten sonra Galaxy S22 için bu tarz bir modeli çıkarmamıştı. Bunun yerine şirket, Galaxy S23’ün lansmanından sonra Galaxy S22’nin fiyatını düşürmeyi tercih etmişti. Ancak şimdi Samsung, Galaxy S23 ile aynı tasarıma sahip olan ve daha uygun fiyatlı olması beklenen Galaxy S23 FE üzerinde çalışıyor olabilir. Sızdırılan görsellere bakılırsa, cihazın beyaz ve siyah renk seçenekleri olacak. Ancak Samsung’un Fan Edition cihazlarının genellikle daha fazla renk seçeneği sunduğunu göz önünde bulundurursak, Galaxy S23 FE’nin de birçok farklı renkte gelebileceği tahmin ediliyor.

Galaxy S23 FE modeli S23’ten daha büyük olacak

Galaxy S23 FE hakkında daha önce çok fazla bilgi yoktu ancak bu yeni sızıntılar, cihazın boyutları hakkında bazı fikirler veriyor. Sızdırılan bilgilere göre, Galaxy S23 FE’nin boyutları 158 x 76.3 x 8.2 mm olacak. Bu boyutlar, mevcut Galaxy S23 modelinin 146.3 x 70.9 x 7.6 mm’lik boyutlarından daha geniş, daha uzun ve daha kalın olduğunu gösteriyor. Bu durum, Galaxy S23 modelini beğenen kullanıcılar için bir hayal kırıklığı olabilir. Ancak daha geniş boyutları, Galaxy S23 Fan Edition’ın yüksek performans gerektiren görevlerde daha iyi bir ısı dağılımı sağlamasına yardımcı olabilir.

galaxy s23 fe

Samsung, Galaxy S23 FE modelinde Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisini kullanmayı tercih edebilir. Bu durum, maliyetleri düşürürken performanstan ödün vermemeyi sağlar. Ancak bazı dedikodular, Samsung’un bu modelde kendi Exynos 2200 işlemcisini kullanmayı düşündüğünü gösteriyor. Samsung’un yeni modellerinde Qualcomm işlemci kullanacağına dair Qualcomm ile yaptığı anlaşma göz önüne alındığında, şirketin elinde bir miktar Exynos işlemci bulunması muhtemel. Bu işlemcileri kullanmanın en iyi yolu da uygun fiyatlı bir model çıkararak kullanıcıların bu işlemcilere sahip olmalarını sağlamak olabilir.

galaxy s23 fe

Ayrıca, Galaxy S23 FE’nin 50 megapiksel ana kamera, 4.500 mAh pil ve 120Hz OLED ekran gibi özelliklerle gelebileceği söyleniyor. Bu özelliklerle birlikte cihazın fiyatının Google Pixel 7 ile rekabet edebilecek bir seviyede, muhtemelen 600 ila 700 dolar arasında olması bekleniyor. Tüm bu bilgiler ışığında, Samsung’un yeni modeli Galaxy S23 Fan Edition’ın, yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılarla buluşacağını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER