Teknoloji

Samsung Galaxy S23 FE’nin çıkışı için eylül ayı işaret ediliyor

galaxy s23 fe

Samsung Galaxy S23 FE hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Anlaşılan o ki, Samsung da bu telefonu piyasaya sürmek için fazla acele etmiyor. Ancak yeni bir haber, beklenen duyurunun yakında gelebileceğini gösteriyor. Duyumcu Yogesh Brar tarafından yapılan paylaşıma göre, S23 FE eylül ayında kullanıcılarla buluşacak.

Daha önce çıkan haberlerde de telefonun tanıtımı ve piyasaya çıkışı için 2023’ün üçüncü çeyreği işaret edilmişti. Eylül ayında yapılacak bir duyuru da bu zaman çerçevesine yerleşiyor. Brar’ın paylaşımında telefonun teknik özelliklerini de bir kez daha görmek mümkün oluyor.

Akıllı telefon dünyanın pek çok bölgesinde Samsung’un Exynos 2200 işlemcisiyle gelecek. Ancak ABD’de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin tercih edilmesi bekleniyor. 6.4 inç 120 Hz Full HD+ Dinamik AMOLED ekran, 50 megapiksel ana arka kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel telefoto kamera ve 10 megapiksel ön kamera taşıması beklenen telefon, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 25W kablolu şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli pilden alacak.

Galaxy S23 FE kutusundan Android 13 ve One UI 5.1 ile çıkacak

S23 FE kutusundan Android 13 ve One UI 5.1 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Samsung’un bu telefon için de dört yıl boyunca büyük Android güncellemesi sözü vereceği belirtilirken, güvenlik yamalarının da beş yıl boyunca devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy S23 FE, tahmin edilebileceği üzere, S23 ailesinin en uygun fiyatlı üyesi olacak. Ancak S23 ve S23+ ile S23 FE arasındaki fiyat farkı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Bu noktada iki telefonun da bir süredir piyasada olduğunu ve bazı indirimler aldıklarını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER