Teknoloji

Samsung Galaxy S23 ve S23+’ın bulanık fotoğraf sorununu çözmek için çalışıyor

galaxy s23 inceleme samsung expert raw

Bazı Galaxy S23 ve S23+ sahipleri bir süredir fotoğraflarında “yumuşak bir alan” görülmesinden şikayet ediyor. Şekli nedeniyle “muz bulanıklığı” olarak adlandırılan bu sorun herkesi etkilemese de, Samsung şikayetçi kullanıcılara çözüm sunmak için harekete geçti.

Her iki telefonda da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Samsung’un Polonya forumunda yapılan paylaşımlar, fotoğraflardaki bulanıklaşma sorununun daha net bir şekilde görülmesini sağlıyor. Bu paylaşıma Samsung tarafılan verilen yanıtta sorunun varlığı doğrulanırken, ortada donanımsal bir sorun olmadığı ve yazılımla çözüm getirilebileceği belirtildi.

Söz konusu yazılımsal çözümün ne zaman dağıtıma çıkacağı konusunda net bir bilgi verilmiş değil. Bu yazılımsal çözüm gelene kadar kullanıcıların fotoğrafları 30 cm uzaktan çekerek veya telefonu dikey vaziyette tutarak bu sorundan kaçınabileceği ifade edildi.

Galaxy S23 ve S23+’taki sorunun nedeni ne?

Sorunun neden kaynaklandığı ise Samsung tarafından şu şekilde açıklanıyor: “S23 veya S23+’nın kamera özelliklerini test ederken, yakın çekim yaparken konunun etrafındaki alanın biraz bulanık göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, S23 ve S23+’taki arka geniş açılı kameranın, karanlıkta fotoğraf çekerken yardımcı olan parlak bir diyafram açıklığına sahip olmasıdır. Ancak bu aynı zamanda, daha belirgin seçici odaklamanın fotoğraflarınızın arka planının biraz bulanık görünmesine neden olabileceği anlamına da gelir.”

Galaxy S23 Ultra’da bu “muz bulanıklığı sorunu görülmüyor. Samsung’un yaptığı paylaşımda bunun odak artırma özelliği sayesinde olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER