Teknoloji

Galaxy S22 ve S22 Plus’ın kamera detayları netleşiyor

galaxy s21 s22

Galaxy S21 ve S21 Plus, S20 serisindeki selefleriyle temelde aynı kamera donanımımı paylaşıyor. Ancak yeni bir sızıntı, Galaxy S22 serisiyle birlikte bu durumun değişebileceğini gösteriyor.

S20 ve S21’de ana kamera görevini 12 megapiksel kamera üstleniyor. 64 megapiksel zum kamera da ana sensöre eşlik ediyor. Ana kameradaki büyük pikseller yüksek kaliteli gece fotoğrafları çekmeyi mümkün kılıyor. Yüksek çözünürlüklü modül ise yakınlaştırma yapmadan tam çözünürlüklü kareler yakalamayı ve 8K video kaydı yapmayı sağlıyor.

S22 ve S22 Plus’ta ise işler değişecek gibi görünüyor. Her iki telefonda da 50 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel telefoto kameranın bulunması bekleniyor. 3x optik zum ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera da sistemin özellikleri arasında sayılıyor.

Ancak bu durum büyük pikseller için yolun bittiği anlamına gelmiyor. Samsung’un 50 megapiksel sensörünün de 1/1.12 inç büyüklüğünde olduğunu ve 1.4 µm piksellerin büyüklüğünün sıkıştırmayla 2.8 µm olduğunu belirtmekte fayda var. 8K video kaydı ve 100 MP çözünürlük desteği de kameranın özellikleri arasında sayılıyor. S22 serisi çıkana kadar Samsung’un üçüncü nesil GN sensörünü çıkarma ihtimali de yüksek görünüyor.

Galaxy S22 serisinin tanıtımı için daha en az altı aylık bir süre var. Bu süreç zarfında Samsung’un planlarının değişebileceğini unutmamak gerekiyor. Eğer kameralarla ilgili iddia doğruysa, Galaxy S serisinde periskop kamera bir kez daha sadece Ultra modele özgü kalmış olacak.

İLGİLİ HABERLER