Teknoloji

Galaxy S22 ve S22 Plus için dikkat çekici kamera iddiası

samsung galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisiyle ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara bakıldığında S22 ve S22 Plus modellerini bekleyenleri pek de memnun etmeyecek türden özellikler görülmüştü.

İşlemci gibi bileşenlerin ise tahmin edilebileceği üzere iyileştirileceği ortaya çıkmıştı. Yeni bir sızıntı, S22 ve S22 Plus’ın kameralarının da düşünülenden daha iyi olabileceğini gösteriyor.

Samsung uzun süredir S serisinin standart ve Plus modellerinde en iyi kameralara yer vermiyor. Galaxy S20 ve S21’de aynı kamera sensörlerini kullanan Samsung’un S22’de bu durumu değiştirebileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili en son paylaşım, ünlü duyumcu Ice Universe’ten geldi.

Samsung’un her iki modelde de ana kamera çözünürlüğünü 12 megapikselden 50 megapiksele çıkaracağı söyleniyor. Bu kamerada Samsung ISOCELL GN5 veya Sony IMX766 sensörlerinden birinin tercih edilebileceği belirtiliyor. Piksel birleştirme teknolojisiyle ana kameranın 12.5 megapiksel çözünürlüklü kareler yakalayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Telefoto kamera tarafında ise işler biraz daha karışık görünüyor. S21’deki 64 megapiksel PDAF sensörün yerini S22’de 10 megapiksel kameranın alabileceği belirtiliyor. S22’nin bu farkı optik zum kapasitesini 1.1x’ten 3x’e çıkararak kapatabileceği konuşuluyor. Bunun S22 Ultra’nın 10x periskop telefoto kamerasına kıyasla hafif kaldığı söylenebilir.

Galaxy S22 ve S22 Plus’ta ultra geniş açılı kamera ve ön kamerada değişiklik beklenmiyor. Samsung’un yine 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 10 megapiksel ön kamerayı tercih edeceği söyleniyor. Aralık ayındaki sızıntılarla S22 ve S22 Plus’ın kamera özelliklerinin biraz daha netleşmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER