Teknoloji

Galaxy S22 Ultra profesyonel video çekim özellikleri sunacak

galaxy s22 ultra

Samsung Galaxy S22 serisinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu seride amiral gemisi görevini üstlenecek olan Galaxy S22 Ultra hakkında yeni bir iddia gündeme geldi.

Duyumcu Ahmed Qwaider, S22 Ultra’nın profesyonel seviyede video çekim özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkacağını belirtti. Qwaider’in paylaşımı, ünlü duyumcu Ice Universe tarafından da doğrulandı.

S22 Ultra’nın S21 Ultra’yla aynı çözünürlükte kameralar taşıması bekleniyor. Bu da telefonda 108 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 10 megapiksel 10x periskop modül ve 10 megapiksel 3x telefoto kameranın bulunacağı anlamına geliyor.

Kamera çözünürlükleri değişmese de, bir iyileştirmeden bahsetmek mümkün olacağa benziyor. Söz konusu dört sensörden üçünün yenilenmesi bekleniyor. Daha önceki dedikodulara göre, telefon makro çekimlerinde ve gece fotoğraflarında daha iyi bir performans sergileyecek.

Qwaider’in paylaşımına göre, S22 Ultra videoları yüzde 58 oranında daha iyi sabitleştirecek. Yapay zekâyla desteklenen “Wide Shift OIS” özelliği sayesinde kamera sarsıntısı S21 Ultra’ya kıyasla dört kat azalacak.

S22 Ultra’nın gelişmiş sinematografik özellikler de barındırması bekleniyor. 12-bit RAW dosya desteği ve Super HDR gibi özelliklerle kullanıcılara daha geniş bir renk aralığının sunulacağı belirtiliyor.

Eğer bu dedikodular doğru çıkarsa, Samsung Galaxy S22 Ultra 2022’nin en iyi kamera performansını sunan telefonlardan biri olacak. S Pen desteği ve diğer gelişmiş teknik özellikleri de S22 Ultra’yı yılın en önemli cihazlarından biri yapacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER