Teknoloji

Galaxy S22 Ultra parçalarına ayrıldı, S Pen yuvasının detayları görüldü

samsung galaxy s22 ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra, kısa süre önce popüler YouTube kanalı JerryRigEvertything tarafından dayanıklılık testine tabi tutulmuştu. Aynı YouTube kanalı şimdi de S22 Ultra’yı parçalarına ayırdı. Bu operasyon, daha önce yapılanlardan farklı olarak telefonla ilgili önemli bir detayı gösteriyor.

Parçalara ayırma işlemi, Samsung’un telefonun S Pen yuvasını nasıl suya dayanıklı hâle getirdiğini görmeyi sağlıyor. Arka paneli yapışkan maddeyle birleştirildiği çerçeveden ayırmak için kesici bir madde kullanmak gerekiyor. Cam panelin ve kamera kesiklerinin birbirlerine eklendiği görülüyor. Kamera lenslerinden birinin kırılması, arka panelin tamamının değişmesini gerektiriyor.

Kablosuz şarj bobininin çıkarılmasının ardından sıra üst ve alt devreleri kapatan levhaları çıkarmaya geliyor. Burada hoparlör sisteminin ve USB-C girişi contasının da suya dayanıklılığa yardımcı olduğu belirtiliyor.

Dörtlü kamera modülünü ve ana devrenin altında kalanları gösteren JerryRigEverything, Samsung’un bataryayı sabitlemek için yoğun şekilde yapışkan madde kullandığına dikkat çekiyor. Bataryayı yerinden çıkarmak için izopropil alkol kullanılıyor. Diğer üreticilerin bu kadar yapışkan madde kullanmadığını belirtmekte fayda var.

S22 Ultra’nın S Pen yuvası ise bir tür kanal gibi görünüyor. Yuvaya yapıştırılan kalın levha, suyun telefonun diğer bölümlerine sızmasını engelliyor. Kanalın en üst kısmında S Pen’i şarj etmeyi sağlayan bobin bulunuyor.

Videoda Samsung Galaxy S22 Ultra parçaların birleştirilmesinin ardından hemen çalışmaya başlamıyor. Bir süre sonra bunun ekran kablolarından birinin arka paneli ayırma işlemi sırasında zarar görmesinden kaynaklandığı anlaşılıyor. Kısacası çok tecrübeli kişiler bile bu operasyon sırasında hata yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER