Manşetler

Galaxy S22 Ultra’nın ilk gerçek görüntüleri; kamera ve S Pen detayları var

galaxy s22 ultra

Gelecek yılın hemen başlarında tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy S22 serisi için artık sızıntılar giderek artacaktı. Bu beklentiyi doğru çıkaracak şekilde, cuma günü YouTube yapımcısı Jon Prosser, Galaxy S22 Ultra olduğu iddia edilen modelin ilk görüntülerini yayınladı. Aslında Prosser, bu modele doğrudan erişmese de, birçok kaynaktan derlediği görüntülere videosunda yer verdi ve bunların doğru olduğunu vurguladı.

Beklendiği gibi, en dikkat çekici değişiklik telefonun arkasında gibi görünüyor. Ancak P şeklinde bir kamera modülünün olacağına dair sızıntılar çürütülmüş oluyor. Jon Prosser’ın paylaştığı fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi Samsung, arka kameralar etrafında bir tasarım fikrinden vazgeçmiş. Bunun yerine kameralar, flaş ve lazer otomatik odak, sol üst köşede bir araya toplanmış. Eğer görüntüler doğru çıkarsa bu, Samsung’un arka kamera dizisinin görünümünü değiştireceği üst üste üçüncü nesil olacaktır.

galaxy s22 ultra

Prosser, dörtlü kamera kurulumunun özelliklerini de paylaştı. Üstte 12 megapiksel ultra geniş lens, ortada 108 megapiksel geniş lens, sağında 10 megapiksel 3x telefoto lens ve altta 10 megapiksel 10x telefoto lens yer alacak. Ultra geniş merceğin sağındaki sensör, lazer otomatik odak işlevi görüyor. Flaş da onun hemen altında bulunuyor.

Galaxy S22 Ultra içinde S Pen yuvası olacak

galaxy s22 ultra s pen

Diğer büyük değişiklik ise S Pen’in eklenmesi olacak gibi görünüyor. Sızıntıları doğru çıkaracak biçimde Samsung, Galaxy S22 Ultra’ya S Pen ekleyecek gibi görünüyor. Bu durum şirketin Galaxy Note serisini tamamen emekliye ayırdığına yönelik dedikoduları ve yorumları da daha kuvvetlendirecektir. Telefonun alt kısmında S22 Ultra sahiplerinin aksesuarı kalemi zamanlarda saklayabilecekleri bir S Pen yuvası görünüyor. Bu durum S22 Ultra’nın selefinden dikkate değer biçimde kalın olmasına neden olacaktır. Belki de Samsung, telefonun profil kalınlığına ek kalınlık eklememek için kamera modülünü daha sade biçimde yapmayı tercih etmiştir.

Ayrıca Galaxy S22 Ultra’nın düz kenarlara sahip olacağına dair bazı spekülasyonlar da var. Ancak sızıntısı yapılan cihazdaki kenarlar açık biçimde kavisli görünüyor. Bu da önceki söylentilerin doğru olmadığı yönünde bir işaret sayılır.

Bu arada Prosser, Galaxy S22 serisinin tanıtım tarihi olarak Şubat 2022’nin ikinci haftasını işaret etti. Bu hafta içinde SamMobile da benzer bir tarihi işaret etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER