Teknoloji

Galaxy S22 Ultra S Pen için özel bir yuva taşıyabilir

galaxy s22 ultra s pen

Samsung’un katlanabilir telefonlara geçişi, son yıllarda sektördeki en ilginç gelişmelerden biri olarak nitelendirilebilir. Galaxy Z Fold ve Z Flip serileri giderek kalıcı hâle geliyor. Ancak gerekli kaynakları katlanabilir telefonlarına ayırmak için Samsung’un büyük bir fedakarlık yapması gerekiyordu. Bu nedenle şirket, Galaxy Note serisini bir kenara bırakmak zorunda kaldı. 2021’de Galaxy Note serisinin yeni üyesini görmedik ve 2022’de de görmeyi beklemiyoruz. Bu nedenle gözler Galaxy S22 Ultra sızıntılarına çevrildi, çünkü büyük boyutlu ekranı ve güçlü özellikleriyle bu telefon Note’un yerini alacak yetkin bir işlev görebilir.

Geçen ay, bir dizi Galaxy S22 Ultra sızıntısı bize Samsung’un bir sonraki amiral gemisi telefonundan ne bekleyeceğimiz konusunda fikir vermişti. En önemlisi ise, bu sızıntılar Samsung’un gelecek cihazının yerleşik bir S Pen kalemi içereceğini öne sürüyordu. S Pen’in bir yuva içinde dahil edilmesi Galaxy Note’un ana özelliğiydi. Halbuki Galaxy S21 Ultra, S Pen’i desteklerken, ekran kalemi için fiziksel bir yuva taşımıyor.

Yeni bir sızıntı bu söylentilerin bazılarını doğruluyor gibi görünüyor. Geçen hafta bir sızıntı paylaşan David Kowalski (@xleaks7), CoverPigtou ile birlikte çalışarak, bir Galaxy S22 Ultra maket modelinin fotoğraflarını ve videosunu paylaştı. Yeni görüntüler, geçen ay yayınlanan Digit ve Steve Hemmerstoffer görüntüleriyle neredeyse mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Görünüşe göre Samsung, 2022’de tasarımı bir kez daha değiştirmeyi planladığı için, P şeklindeki arka kamera modülü başka bir görünüme kavuşuyor. CoverPigtou, S22 Ultra’nın yine de kavisli bir ekrana sahip olacağını belirtiyor. Ses ve güç düğmeleri de sağ tarafta kalacak.

Telefonun alt kısmına geçecek olursak sızıntı, S22 Ultra’nın bir hoparlör ızgarasına, bir USB-C bağlantı noktasına ve entegre bir S Pen yuvasına sahip olacağını iddia ediyor. Durum böyle olursa, Ultra model Note serisinin yerini alacaktır. Bu maket model doğruysa, telefonda bir S Pen yuvası için kesinlikle yeterli yer var. Gelecekteki sızıntıların bunu destekleyip destekleyemeyeceğini görmemiz gerekecek.

Son olarak CoverPigtou, Samsung’un Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra’yı 2022’nin başlarında piyasaya sürmesini bekliyor. Samsung, Galaxy S21 serisini bu yılın ocak ayında piyasaya sürmüştü, bu nedenle tedarik zinciriyle ilgili bir sorun olmadığı sürece bu tahmine güvenebiliriz. Ocak 2022’de yeni seri tanıtılabilir ve Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede satışa sunulabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER