Teknoloji

Galaxy S22 Ultra için 45W şarj ihtimali hâlâ masada

galaxy s22 ultra

Galaxy S22 serisiyle ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerde S22 ve S22 Plus modellerinde yüksek hızlı şarj desteğinin bulunmayacağı görülmüş ve söz konusu durum hayal kırıklığı yaratmıştı. Galaxy S22 Ultra cephesinde ise kesin ifadeler kullanılmamıştı. Son haberlere göre, S22 Ultra’da serinin diğer üyelerinden daha yüksek bir şarj hızı desteği sunulacak.

S22 ve S22 Plus modellerinde maksimum şarj hızının 25W seviyesinde olması bekleniyor. Çin’de resmi makamlara sunulan belgeler de bu durumu göstermişti. S22 Ultra’nın bu belgelerde görülmemesi ise bir tür açık kapı olarak değerlendirilmişti.

S22 Ultra’nın pil ve şarj kapasitesi konusunda hâlâ resmi bir belge görülmüş değil. Ancak Samsung ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan duyumcu Ice Universe, S22 Ultra’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceğini belirtti. Aynı paylaşımda, 45W hızlı şarj desteği sayesinde pilin 35 dakika içinde yüzde 70 doluluk oranına ulaşacağı ifade edildi.

Samsung’un daha önce bu desteği daha önce S20 Ultra’da da sunduğunu belirtmek gerekiyor. Kısacası şirketin aslında iki sene öncesine dönüş yaptığını belirtmek gerekiyor. Zamanında Galaxy Note 7’de pil konusunda ciddi sıkıntı yaşayan Samsung’un yüksek şarj hızlarına temkinli yaklaşması pek şaşırtıcı görünmüyor. Samsung’un rakipleri Apple ve Google da aynı şekilde temkinli bir yaklaşım uyguluyor.

Galaxy S22 Ultra, Note serisinin mirasını yaşatacak bir telefon olacağa benziyor. Telefonda S Pen’in yerleştirilebileceği bir yuva olmasına kesin gözüyle bakılıyor. S22 Ultra’nın 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER