Teknoloji

Galaxy S22 Ultra en hızlı S Pen deneyimini sunacak

galaxy s22 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S22 Ultra çok büyük ihtimalle önümüzdeki ay içinde resmiyet kazanacak. Akıllı telefonla ilgili söylentiler de çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisini YouTube kanalı sahibi Zaryab Khan gündeme getirdi. Khan’a göre, S22 Ultra S Pen ile en doğal yazı yazma deneyimini yaşatacak.

Görünen o ki, Samsung S22 Ultra için EJ-PS908 model numarasıyla yeni bir S Pen hazırlıyor. Bu kalemin Galaxy Note 20 Ultra ile sunulan S Pen’den çok daha gelişmiş bir deneyim yaşatacağı belirtiliyor. Note 20 Ultra’yla gelen S Pen’in gecikme süresi 9 milisaniye seviyesindeydi.

Khan’ın yeni YouTube videosuna göre, S22 Ultra ile birlikte gelecek S Pen’de gecikme süresi 2.8 milisaniye seviyesine gelecek. Bu da Note 20 Ultra’nın S Pen’ine kıyasla neredeyse 3 kat bir iyileşme sağlandığı anlamına geliyor. Gecikme süresinin azalması, kalemin yazdığının anında ekranda görülmesini mümkün kılacak.

Khan’a göre, S22 Ultra’nın 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası 12-bit HDR teknolojisiyle gelecek. Böylelikle telefonla çekilen videoların renk aralığı ve dinamik genişliği S21 Ultra’yla çekilen videolardan daha iyi olacak. Daha önce çıkan bir haberde S22 Ultra’yla 68 milyar renkli videolar kaydedilebileceği belirtilmişti. En yeni söylentinin de bu haberle örtüştüğü söylenebilir.

Eski sızıntılara göre, Galaxy S22 Ultra piyasadaki en iyi ekrana sahip olacak ve 45W şarj desteğiyle gelecek. Ana kameranın megapiksel sayısı değişmeyecek. Ancak telefonda yeni sensörler, lensler ve yazılımsal destekler kullanılacak. Telefonun baz versiyonunun bellek kapasitesinin de daha düşük olacağı söyleniyor.

Samsung’un Galaxy S22 serisini 9 Şubat’ta tanıtacağı söylense de henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER