Teknoloji

Galaxy S22 serisinin satışları oyun yavaşlatma politikasından etkilendi mi?

samsung mobil

Samsung’un Oyun Optimizasyon Servisi (GOS) adı altında bazı oyun ve uygulamaların performansını kısıtlaması, şirketin yeni çıkardığı Galaxy S22 serisinin imajını olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. The Korea Times’ın haberine göre, Güney Kore’deki mobil operatörler S22 serisinin satışlarını artırmak için daha fazla teşvik vermeye başladı.

Güney Koreli mobil operatörler KT ve LG Uplus, Galaxy S21 ve S22 Plus modelleri için artık potansiyel müşterilere 450 bin (5442 TL) ve 500 bin (6047 TL) Kore wonuna kadar uzanan teşvikler sağlıyor. Başlangıçta bu teşviklerin 150 bin won (1814 TL) seviyesinde olması, yaşanan değişimi daha iyi anlamayı sağlıyor.

Samsung’un telefonlarına olan ilginin azalmasında akıllara gelen ilk sebep GOS politikasının ortaya çıkması olsa da, herkes aynı düşünceyi paylaşmıyor. Bir operatör temsilcisi, satış hacmi konusunda belirgin bir düşüş yaşanmadığını dile getirdi.

Söz konusu temsilci, sözlerine şöyle devam etti: “Cihazları sadece oyun oynayanlar değil, oynamayanlar da satın alıyor. GOS hakkında bazı tartışmalar mevcut olsa da, günümüzdeki en büyük iki amiral gemisi telefondan biri olan Samsung Galaxy S serisinin satışlarında büyük bir düşüş görmüyoruz.”

Bu analizden daha farklı yönde düşünenler ve piyasayı bu doğrultuda yorumlayanlar da mevcut. Eugene Investment & Securities isimli şirkette görev yapan bir analist, GOS yaklaşımının Samsung ve Galaxy markalarında büyük bir yara açtığını iddia ediyor. Bu analizlerden hangisinin doğru olduğunu görmek için Samsung’un çeyrek sonuçlarını açıklamasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER