Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisinin kamera özelliklerini eski amiral gemilerine götürüyor

galaxy s22 plus inceleme samsung

Samsung Galaxy S22 serisi kamera alanında kullanıcıların karşısına yeni özelliklerle çıkmıştı. Güney Koreli şirket bu yeni kamera özelliklerinden bazılarını Galaxy S, Note ve Z serilerindeki başka telefonlara da götürüyor. Samsung bu yeni özelliklerin dağıtımına ilk olarak ana vatanından başlıyor.

Geliştirilmiş gece portreleri; S20, S21, Note 20 serileri ile Z Fold 2 ve Z Fold 3 modellerinde kullanıcılarla buluşacak. Söz konusu özellik için telefonların telefoto kamerası da gece yapılan portre çekimlerde kullanılabiliyor.

Samsung’un diğer telefonlarına götürdüğü bir başka S22 kamera özelliği ise geliştirilmiş otomatik çerçeveleme. Söz konusu özellik S21 serisine, S21 FE’ye, Z Flip, Z Fold 2 ve Z Fold 3 modellerine ekleniyor. Geliştirilmiş otomatik çerçeveleme ile 5 metreye kadar olan mesafelerde maksimum 10 kişinin çerçeve içine sığdırılması sağlanıyor. Z Fold modellerinde zaten mevcut olan bu özellik, performansı iyileştirilmiş şekilde kullanıcılarla buluşuyor.

Video görüşmeler için geliştirilmiş efektler Galaxy S20 serisinde, S20 FE’de, Note 20 serisinde, S21 serinde, S21 FE’de, Z Flip 4G/5G, Z Flip 3, Z Fold 2, Z Fold 3 modellerinde kullanıma sunuluyor. S10 ve Note 10 serilerinde de kullanıcılar bu özelliklerden yılın ilk yarısı sona ermeden yararlanabilecek.

Bu özelliğin desteklediği uygulamalar ise şu şekilde sıralanıyor: Duo, Google Meet, Knox Meeting, Facebook Messenger, Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom, BlueJeans, Webex Meetings, KakaoTalk.

Samsung Galaxy S22 serisinde sunduğu video görüşmelerde otomatik çerçeveleme efektlerini de Galaxy S21 serisine, S21 FE’ye Z Flip, Z Fold 2 ve Z Fold 3 modellerine götürüyor. Şirket aynı zamanda üçüncü taraf uygulamalar için geliştirilmiş kamera kalitesini daha fazla otomobile götürüyor.

İLGİLİ HABERLER