Teknoloji

Galaxy S22 serisi yine iki ayrı işlemci türüyle birlikte gelecek

galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisi, önceki nesilleri takip edecek ve biri Exynos 2200 çipli, diğeri ise söylentilere göre Qualcomm Snapdragon 898’li olmak üzere iki ayrı versiyona sahip olacak.

İkinci işlemci, bu yılın sonuna kadar resmi olarak açıklanacak olsa da, adı henüz tam olarak onaylanmadı. Ancak teknoloji muhabiri Max Weinbach’tan gelen bir ipucu, yaklaşmakta olan Samsung amiral gemisi telefonlarının yine her iki çipi de içeren modellerinin bulunacağını gösteriyor.

Bu durumu yıllardır yaşıyoruz. Tipik olarak en yeni Exynos çipini içeren Avrupa versiyonları Türkiye’de de satılırken, ve Qualcomm’un en yeni Snapdragon eşdeğerini barındıran versiyonu Kuzey Amerika ülkelerinde satılıyor.

Weinbach’ın Twitter’daki paylaşımında, bölge bölünmesinin önceki yıllarla aynı modeli izleyip izleyeceği net değil. Ancak hareket doğru çıkarsa Samsung, bu hamlesi nedeniyle yine eleştirilerle karşılaşabilir. Önceki yıllarda Exynos ve Snapdragon işlemciler arasındaki performans farkı nedeniyle Samsung çok eleştirilmişti. Ancak Samsung, Galaxy S21 serisinde bu farkı kapatmaya odaklanmış, Exynos 2100 üzerinde özel olarak çalışmıştı.

Küresel çip ve elektronik kıtlığı devam ederken, Samsung tek bir işlemci türü taşıyan sürümü toplu olarak piyasaya sürmek yerine, önceki yıllarda olduğu gibi aynı formülü takip etmeye devam edeceği görülüyor.

Yine de, Galaxy S22 serisinin tanıtılmasına ve bu iddianın onaylanmasına daha birkaç ay var. Bu nedenle şimdilik çıkacak dedikodulara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Önümüzdeki haftalarda işlemci seçenekleriyle ilgili olarak daha fazlasını duymaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER