Teknoloji

Galaxy S22 serisi için ilginç Snapdragon 898 iddiası

galaxy s22

Samsung uzun süredir amiral gemisi telefonları için iki farklı işlemci seçeneği sunuyor. Şirket, bazı ülkelerde Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisini bazı ülkelerde de kendi üretimi olan Exynos ailesi işlemcileri tercih ediyor. Ancak bu durum Galaxy S22 serisinde değişeceğe benziyor.

İddiaya göre, Güney Koreli şirket S22 modellerinde sadece Qualcomm’un Snapdragon 898 işlemcisine yer verilecek. Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 2200 işlemci ise tercih edilmeyecek.

Samsung’un Snapdragon ve Exynos ayrımı uzun süredir kullanıcılar arasında da tartışılan bir konu. Ancak son yıllarda iki işlemci arasındaki farklar biraz daha fazla konuşuluyor. Qualcomm’un işlemcilerinin performans anlamında aradaki makası açmasından ötürü Samsung’un Exynos işlemci seçeneğini sunduğu ülkelerdeki kullanıcılar bu duruma isyan ediyor.

Exynos 2200 cephesinden gelen bilgiler de bu durumun iyiye gitmediğini gösteriyor. LetsGoDigital sitesinin haberine göre; bu durumu dikkate alan Samsung, S22 serisinde sadece Snapdragon 898 işlemci seçeneğini sunacak. Şirketin bu tercihi standart S22’nin yanı sıra S22 Plus ve S22 Ultra modelleri için de geçerli olacak. Bu iddianın gerçeğe dönüşmesinin dünya genelindeki Samsung hayranlarını mutlu edeceği söylenebilir.

Yine de, Galaxy S22 için Exynos 2200 ihtimali tamamen masadan kalkmış değil. Şirketin ana vatanı Güney Kore’de bazı modeller için Exynos 2200 seçeneğini sunabileceği belirtiliyor. Samsung’un nasıl bir yol izleyeceğini görmek içinse önümüzdeki yılı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER