Teknoloji

Samsung Galaxy S22’nin kripto para cüzdanı da var

galaxy s22

Samsung, çarşamba günü Galaxy S22 serisini tanıttı ve bu telefonlar hakkında bildiğimizi düşündüğümüz her şeyi doğrulamış oldu. Samsung, Galaxy Note markasını emekliye ayırdığı için Galaxy S22 Ultra yeni Note oldu. Unpacked yayınının çok fazla sürprizi yoktu, ancak kripto para ile ilgilenenlerin dikkatini çekecek bir sürpriz vardı, o da Galaxy S22’nin kripto para cüzdanına sahip olması.

Galaxy S22 telefonlar, bir akıllı telefondaki dijital bir cüzdandan beklediğiniz her şeyi yapan, önceden yüklenmiş yepyeni bir Samsung Wallet uygulaması ile birlikte geliyor. Ancak, iPhone’un Wallet uygulamasının aksine Samsung Wallet, bitcoin ve diğer kripto paralar da dahil olmak üzere kripto işlemlerini destekleyecektir.

Aslında Samsung’un akıllı telefonlarına kripto para desteği getirme konusundaki ilgisi Galaxy S22 ile başlamadı. Bu, zaten Galaxy cihazlarında zaten mevcut olan bir özellik. Her şey birkaç yıl önce Galaxy S10’un Samsung Blockchain Wallet uygulaması ile başladı. Geçen mayıs ayında Samsung, Blockchain Wallet’a donanım cüzdanları için destek ekledi.

Öte yandan Apple, kripto para birimi ortamını dikkatle izlediğini doğruladı. Ancak iPhone üreticisi, iOS’taki Wallet uygulamasına bitcoin desteği getirmeyi henüz taahhüt etmedi. Bu arada Google da, kripto para birimlerini desteklemek için Google Pay ekosistemini genişletti. Ancak Google, Samsung Wallet’ın Galaxy S22 telefonlarında sahip olacağı türden bir desteği sağlamadı.

Galaxy S22’de kripto para yönetimi nasıl çalışıyor?

Samsung, yeni Samsung Wallet uygulamasının Galaxy S22’de kripto para birimi işlemleri açısından neler yapabileceğini tam olarak detaylandırmadı. Sadece, geçen hafta ortasındaki Samsung Unpacked yayınında 30 saniyeden az bir zamanda, aşağıdaki ifadeleri kullanarak Wallet uygulamasından bahsetti:

Tamamen yeni Samsung Wallet’ımız dijital değerli eşyalarınızı tek bir kullanışlı ve güvenli yerde taşıyacak. Kimliklerinizi, kredi kartlarınızı, şifrelerinizi, anahtarlarınızı ve hatta biniş kartlarınızı saklayabileceksiniz.

Böylece sadece daha azını taşımakla kalmaz, aynı zamanda onlara her yerden erişebilirsiniz. Samsung Wallet ayrıca kripto para birimi gibi karmaşık dijital ürünlere daha kolay erişmenize ve bunlar içinde gezinmenize olanak tanır.

Apple’ın Wallet uygulaması, Samsung’un listelediği dijital değerli eşyaların çoğunu yönetir. Buna kredi kartları, biniş kartları, toplu taşıma kartları, biletler, ödüller/sadakat kartları, dijital anahtarlar (araba, ev, otel veya ofis), aşı kayıtları ve dijital kimlikler (varsa) dahildir. iPhone’da Wallet, şifreleri saklamaz, ancak iOS’un Anahtar Zinciri gibi ayrı bir şifre yöneticisi vardır. Apple Wallet da kripto para birimini saklamaz. Galaxy S22’nin Samsung Wallet uygulamasının öne çıktığı yer burası oluyor.

Bu, kesinlikle bitcoin ve kripto meraklılarının takdir edeceği türden bir gelişme. Galaxy S22’de Samsung Wallet’ı kripto işlemleri yapmak için kullanmak telefonun sağlayacağı güzel bir katkı olabilir. Ancak nasıl çalıştığını veya Samsung Cüzdan’ın hangi kripto para birimlerini destekleyeceğini bilmiyoruz.

Aslında Samsung’un Galaxy S22 basın açıklaması kripto para birimi desteğinden bile bahsetmiyor. Ancak Samsung Knox güvenlik paketinin blok zinciri anahtarlarınızı koruyabileceğini söylüyor.

Samsung Blockchain Wallet veya Galaxy S22’deki yeni Samsung Wallet uygulaması olsun; Samsung, kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda ciddi görünüyor. Wallet duyurusunu izleyen Galaxy S22 Unpacked bölümü bu sorunları ele aldı.

Samsung Knox platformu, Samsung Wallet içeriğini koruyacaktır. Knox, tüm hassas verileri telefonun işletim sisteminden izole eden kendi güvenli işlemcisine ve belleğine sahiptir. Ayrıca, güvenli yerleşim bölgesindeki hassas bilgilere her türlü erişime izin vermek için parmak izinizi veya bir PIN’inizi kullanmanız gerekecektir. Bunu dikkate aldığımızda, Galaxy S22’deki kripto para birimi yönetimi oldukça güvenli olmalıdır.

Samsung’un Galaxy S22’de ne tür kripto para birimi özelliklerini destekleyeceğini açıklamasını bekliyoruz. Ayrıca Samsung Wallet’ı yalnızca amiral gemilerine değil, daha fazla Android cihazına genişletip genişletmeyeceğini de göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER