Teknoloji

Galaxy S22 kamera sensörü için çarpıcı iddia

galaxy s21 ultra s22
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S22 serisinin tanıtımına altı aydan uzun bir zaman olsa da, bu durum seriyle ilgili iddia ve dedikoduların çıkmasını engellemiyor. Söz konusu iddiaların en yenisinin merkezinde S22 serisinin kamera sensörü bulunuyor.

Samsung kısa süre önce ISOCELL JN1 kamera sensörünün duyurusunu yapmıştı. Geniş ölçekli üretimi başlayan bu kamera sensörünün S22 serisinde de kullanılabileceği söyleniyor.

Bunun görünenden daha önemli bir durum olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira ISOCELL JN1 kamera sensörleri için yeni bir standart belirliyor. JN1, 0.64 mikrometre (μm) piksellere sahip ilk kamera sensörü olma özelliğini taşıyor. Kısacası karşımızda çok küçük bir sensör duruyor.

ISOCELL JN1’in ne kadar küçük olduğu, ünlü duyumcu Ice Universe tarafından paylaşılan karşılaştırma görselleri sayesinde daha net anlaşılıyor.

ISOCELL JN1’in bu kadar küçük olmasına rağmen, 50 megapiksel çözünürlük sunması ve ISOCELL 2.0, Smart-ISO ve çift süper PDAF gibi en yeni piksel teknolojilerini barındırması, sensörü etkileyici kılıyor. Kısacası karşımızda küçük ancak oldukça güçlü bir sensör duruyor.

Samsung’un bu kamera sensörünün geniş ölçekli üretimine başlamasıyla birlikte akıllara gelen ilk sorulardan birisi de “Bu sensör hangi cihazda kullanılacak?” oluyor. Şirketin ürün tanıtım takvimi nedeniyle Galaxy S22 serisi pek çok kişinin ilk cevapları arasında yer alıyor. Katlanabilir ekranlı Galaxy Z Fold 3 de adaylardan biri olsa da, tanıtım tarihinin daha yakın olması nedeniyle ihtimali düşüyor.

İLGİLİ HABERLER