Teknoloji

Galaxy S22 50 megapiksel RGBW sensörle gelecek

samsung galaxy s21 ultra

Samsung’un 200 megapiksel bir kamera sensörü üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu ISOCELL sensörün ilk olarak Xiaomi Mi 12 serisinde kullanılması bekleniyor. Son sızıntılara göre, Samsung Galaxy S22 için de 50 megapiksel çözünürlüklü bir RGBW sensör hazırlıyor.

Her iki sensörün de önümüzdeki ay duyurulabileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili paylaşımın ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılması da güvenilirliğini biraz daha kuvvetlendiriyor.

Standart RGB yongası kırmızı, mavi ve yeşil ışıkları okuyan ve bunları birleştirerek diğer renkleri oluşturan sensörler barındırıyor. RGBW’de ise sisteme bir de beyaz LED ışık ekleniyor ve böylelikle yüksek kontrastlı karelerde daha iyi gölge sunumu yapılabiliyor.

RGBW sensörün nasıl çalıştığı 2015 çıkışlı Huawei P8’den bu yana biliniyor. Ancak Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüklü sensörünün 13 megapiksel çözünürlüklü sensöre kıyasla çok daha iyi sonuçlar sağlayacağını tahmin etmek pek zor değil.

Samsung Galaxy S22 ile tanışmak içinse birkaç ay daha beklemek gerekiyor. S22 serisinin tanıtımı için takvimlerin 2022’yi göstermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER