Teknoloji

Galaxy S22 200 MP kamera olmadan gelecek

samsung galaxy s21 ultra

Akıllı telefon kameraları megapiksel sayısı konusunda “saçma” olarak tabir edilebilecek büyüklüklere ulaşıyor. Buna ek olarak, görüntü sensörleri de profesyonel dijital fotoğraf makineleriyle aynı seviyeye gelmiş durumda. “Daha fazla” her zaman daha iyi anlamına gelmiyor. Bazı akıllı telefon üreticileri bunu geçtiğimiz yıllarda kanıtlamış durumda. Yine de, akıllı telefon üreticileri üç haneli megapiksel sayılarına sahip mobil kameralar geliştirmekten vazgeçmiyor. Samsung ve Xiaomi’nin birlikte 200 megapiksel çözünürlüklü bir mobil kamera üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Ancak Samsung’un Galaxy S22 serisinde bu kamerayı kullanmayacağı da iddia ediliyor.

Galaxy S21’de 108 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HM3 kamera sensörü bulunuyor. Bu nedenle Samsung’un S22 serisinde 200 megapiksele sıçrama yapma ihtimali kulağa çok mantıksız gelmemişti. Ancak ünlü duyumcu Ice Universe, Samsung’un S22 serisinde kesinlikle 200 megapiksel sensörünü kullanmayacağını belirtti. Ünlü duyumcu, şirketin üçüncü nesil ISOCELL HM3 sensörün “cilalanmış” bir versiyonunu kullanacaklarını dile getirdi.

Bunun Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarında en yeni teknolojileri görmek isteyenler için üzücü olduğu söylenebilir. Ancak bir taraftan da Samsung’un sansasyonel özellik ve manşetlerden ziyade kamera kalitesine öncelik vermesinin önemini vurgulamak gerekiyor. Şirketin akıllı telefon kameraları DxOMark testlerinde Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo ve Apple’ın gerisinde kaldığı için kaliteye odaklanmak mantıklı bir karar gibi görünüyor.

Galaxy S22 serisinde kullanılmayacak olan 200 MP kamera sensörünün kullanılacağı ilk telefon Xiaomi’den gelebilir. İki şirketin birlikte hazırladığı ISOCELL Bright HMX sensör de ilk olarak Xiaomi markalı bir telefonda boy göstermişti.

İLGİLİ HABERLER