Teknoloji

Galaxy S21 Ultra verimli OLED ekrana sahip ilk akıllı telefon

samsung galaxy s21 ultra ön inceleme s22

Samsung’un en son amiral gemisi olan Galaxy S21 Ultra, Samsung Display’in güç açısından verimli yeni OLED panellerine sahip ilk telefonu olarak nitelendiriliyor. Samsung, konuyla ilgili olarak yayınladığı bir basın bülteninde, yeni ekranın sahip olduğu “yeni geliştirilmiş organik malzeme” sayesinde yüzde 16 daha az güç tükettiğini söyledi.

Samsung, “Diğer bir deyişle,” bu teknolojinin, “OLED panellerinin daha az güç tüketirken daha parlak ışık oluşturup pil ömrünü uzattığını” dile getirdi. Bir akıllı telefonun ekranı tipik olarak güce en fazla ihtiyaç duyan bileşenlerinden biridir. Bu nedenle buradaki verimlilik kazanımları, cihazın genel pil ömrü üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İlk izlenimlerimiz Galaxy S21 Ultra’nın bir günü rahatlıkla çıkaran bir pil ömrüne sahip olduğunu gösteriyor.

Samsung, Galaxy S21 Ultra’nın bir LTPO (diğer adıyla Düşük Sıcaklıklı Polikristalin Oksit) ekran kullandığını doğruladı. Ancak buna sahip olan ilk Samsung telefonu S21 Ultra değil. The Elec, geçen yılın ortalarında çıkan Samsung Galaxy Note 20 Ultra’nın da Samsung’un HOP (Hibrit Oksit ve Polikristalin silikon) olarak markaladığı LTPO ekran panellerini kullandığını kaydetti. Ancak bu haftaki duyuru, S21 Ultra’nın daha verimli panelleri kullanan “ilk” telefon olduğunu söylüyor. Buna ek olarak Samsung Display’in teknolojiyi Note 20 Ultra’ya kıyasla daha da geliştirdiğini gösteriyor.

LTPO ekranlar Galaxy S21 Ultra’dan önce akıllı saatlerde kullanıldı

LTPO ekranlar, akıllı telefonlarda görünmeden önce, akıllı saatlerde kullanılıyordu. Elec, Apple Watch Series 4’ün LG tarafından üretilen bir LTPO ekrana sahip olduğunu ve Samsung Galaxy Watch Active 2’nin Samsung Display tarafından üretilen bir LTPO ekran kullandığını belirtti.

Eğer çıkan söylentiler doğruysa, Apple’ın bir sonraki nesil amiral gemisi iPhone’ları Samsung Display’in enerji açısından verimli panel teknolojisinden faydalanabilir. Bu yılın başlarında The Elec, Güney Koreli şirketin Apple’ın 2021 model iPhone’ları için LTPO panelleri tedarik etmek üzere sırada olduğunu bildirdi. Habere göre Apple, yılın ikinci yarısında çıkacak dört iPhone’unun ikisinde 120Hz LTPO OLED ekranlar kullanırken, diğer ikisinde daha geleneksel OLED paneller kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER