Teknoloji

Galaxy S21 Ultra kamera sisteminin detayları netleşiyor

galaxy s21 ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra, S20 Ultra’dan pek farklı olmayacak gibi görünüyor. En azından sızıntıların gösterdiği bilgiler bunu işaret ediyor. Samsung’un telefonun tanıtımını ocak ayına çektiği iddiası, sızıntıların ortaya çıkmasını mantıklı kılıyor.

Yeni Ultra’nın ekranının S20 Ultra’ya kıyasla çok az daha küçük olacağı söyleniyor. 6.8 inç büyüklüğündeki ekranın kenarlara doğru kavis yapacağı, S21 ve S21 Plus’ın ise düz ekranlarla geleceği belirtiliyor. Yenileme hızının da 144Hz’e yükseleceği iddia ediliyor.

S21 Ultra’da 108 megapiksel arka kameranın varlığını koruyacağı, telefonun önünde ise 40 megapiksel bir kameranın bulunacağı söyleniyor. Bu çözünürlükler S20 Ultra’yla aynı olsa da, başka iyileştirmelerin yapılması muhtemel görünüyor. Diğer kamera sensörleri konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak taslak tasarıma bakıldığında Ultra’nın arkasındaki dört kameradan birinin periskop sensör olması bekleniyor.

Samsung’un Snapdragon 875 ve Exynos 2100 işlemci seçeneklerini sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Exynos 2100’ün çekirdeklerinin ARM tarafından tasarlandığı belirtilirken, bu işlemcinin performansının Snapdragon 875’in altında olduğu söyleniyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor. S21’in kutusundan Android 11 ve One UI 3 kullanıcı arayüzüyle çıkması da kesin gibi görünüyor.

Normal şartlar altında Galaxy S21 Ultra ile tanışmak için şubat veya mart ayını beklemek gerekse de, telefonun ocak ayında da resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER