Teknoloji

Galaxy S21 Ultra’nın kamera sisteminin detayları netleşmeye devam ediyor

samsung galaxy s21 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy S21 serisini 14 Ocak’ta tanıtması bekleniyor. Seriyle ilgili sızıntılara da her geçen gün yeniler ekleniyor. Bu sızıntıların en yenilerinden birisi de Galaxy S21 Ultra ile ilgili. İddiaya göre, S21 Ultra da tıpkı selefi gibi 108 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera taşıyacak. Ancak Samsung yeni telefonunda Uçuş Süresi (ToF) sensöründen vazgeçecek.

Ünlü duyumcu Ice Universe’ün paylaşımına göre, S21 Ultra’da Samsung’un ISOCELL HM3 sensörü bulunacak. S20 Ultra’nın ISOCELL Bright HM1 sensörünün gelişmiş versiyonu olan bu sensör, aynı sayıda piksel barındıracak. Yeni sensör, yüzde 12 daha gelişmiş ışık hassasiyeti sayesinde aydınlık olmayan ortamlarda daha iyi kareler yakalayabilecek.

ToF sensörünün eksikliğini ise lazer otomatik odaklama özelliği kapatacak. Bu bir tür rütbe düşürme olsa da, Samsung’un bu çözümü Galaxy Note 20 Ultra’da da kullandığını belirtmekte fayda var. Galaxy Note 20 Ultra incelemelerinde ToF sensörünün eksikliğinin pek fazla problem yaratmadığı belirtilmişti.

Önümüzdeki dönemde Galaxy S21 Ultra ve serinin diğer telefonlarıyla ilgili yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER