Teknoloji

Galaxy S21 Ultra’nın kamera sistemi için yeni iddia

galaxy s21 ultra samsung 5g

Samsung Galaxy S20 Ultra, odaklama konusundaki sorunlarına rağmen, piyasadaki kamerası en güçlü telefonlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonun 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörü, son derece parlak ve detaylı 12 megapiksel fotoğraflar çekebiliyor. 48 megapiksel telefoto kamera ise 10 kat yakınlaştırma yapabiliyor. Yeni bir iddiaya göre, Galaxy S21 Ultra ile kullanıcılara daha yüksek çözünürlüklü bir ana kamera sensörü sunulacak.

Güney Kore’deki forumlarda dolaşan iddiaya göre, Galaxy S20 Ultra’nın takipçisi 150 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamerayla gelecek. 150 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 64 megapiksel telefoto lens, 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel makro kamera ve 3D Uçuş Süresi sensörüyle gelecek.

Samsung’un hâlihazırda iki farklı S21 Ultra versiyonunu test ettiği belirtiliyor. Bunlardan birinde hem 150 megapiksel kamera hem de 64 megapiksel telefoto sensör için optik görüntü sabitleme özelliği sunulacağı söyleniyor. Şirketin ön kamerada da bu özelliğe yer verebileceği belirtiliyor. İkinci versiyonda ise ana, telefoto ve ultra geniş açılı kamerada optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunacağı söyleniyor.

Galaxy S21 Ultra için daha neredeyse bir yıl beklemek gerekiyor. Ancak Samsung’un bu telefon için hazırlıklara başladığı daha önce ortaya çıkmıştı. Bu çalışmalarda daha yüksek çözünürlüklü bir kamera sensörü için hazırlıkların yapıldığı da biliniyor. Dolayısıyla S21 Ultra’nın 150 megapiksel çözünürlüklü bir sensörle birlikte gelmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER