Teknoloji

Galaxy S21 taslağı tasarım konusunda önemli ipuçları veriyor

galaxy s21 ultra

Samsung’un Galaxy S20 serisi telefonlarında bulunan büyük kamera çıkıntıları, bazı kullanıcılar tarafından pek de sevinçle karşılanmamıştı. Görünen o ki, Güney Koreli şirket bu tasarım anlayışını S20’nin takipçisinde de sürdürecek. İnternete sızan bilgiler doğrultusunda hazırlandığı belirtilen Galaxy S21 serisine ait tasarım taslakları, Samsung’un kamera çıkıntısını küçültmeyeceğini gösteriyor.

OnLeaks ve Pigtou tarafından paylaşılan taslaklarda, S21’in standart modelinde bile üçlü kameranın bulunduğu modül çıkıntısının oldukça büyük olacağı görülüyor. Kamera çıkıntısının telefonun kenarına doğru taşma yapması dikkat çekerken, flaşın da kamera modülünün diğer tarafına yerleştirilmesi göze çarpıyor. OnLeaks, S21 Ultra’da kamera modülünün daha da büyük olacağını belirtiyor.

Galaxy S21’in taslağı, telefonun teknik özellikleri konusunda net bilgiler vermiyor. Yine de, tasarıma bakarak bazı çıkarımlar yapılabiliyor. Standart modelde 6.2 inç büyüklüğünde düz bir ekranın bulunması ve bu ekranın üzerinde ön kamera deliğinin yer alması bekleniyor. S21 Ultra’nın hafif kavisli ekranının ise 6.7 veya 6.9 inç büyüklüğünde olacağı söyleniyor. Ultra‘nın uzun zum yapabilen arka kamerasının da varlığını koruyacağı öngörülüyor.

Galaxy S21 serisinin ne zaman resmiyet kazanacağı konusunda da farklı iddialar gündemde. Galaxy S serisi telefonlarını genelde şubat veya mart ayında tanıtan Samsung’un S21’in tanıtımını ocak ayında gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Daha önce SamMobile sitesi tarafından gündeme taşınan bu iddiayı OnLeaks de tekrarladı. Samsung’un normal tanıtım ve çıkış takvimine pek uymayan bu tarihi seçip seçmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER