Teknoloji

Galaxy S21’in ultra geniş kamerasının detayları sızdı

galaxy s21

Galaxy S21 sızıntılarına sürekli olarak yenileri ekleniyor. Yeni hafta da yeni bir sızıntıyla başladı. Bu sızıntının merkezinde şimdiye kadar pek konuşulmayan ultra geniş açılı kamera bulunuyor. S21, ultra geniş açılı kamera performansıyla dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

Samsung ürünleriyle ilgili isabetli paylaşımlarıyla tanınan Ice Universe, S21 serisinin üç üyesinde de ultra geniş açılı kamera olarak Sony IMX563 sensörün kullanılacağını belirtti. Çift faz algılamalı otomatik odaklama yapabilen 12 megapiksel çözünürlüklü bu sensör 1.4µm büyüklüğünde piksellere sahip. Galaxy S20 Ultra 5G’dekine benzeyen bu sensör, otomatik odaklama özelliğiyle ayrılıyor.

Ice Universe’ün paylaşımına göre, bu kamera 123 derecelik bir görüş açısına sahip olacak. Bu da S20’nin 120 derece görüş açısına sahip kamerasının üstüne çıkıyor. Söz konusu kameranın makro fotoğraf özellikleri taşıma ihtimali de bir hayli yüksek görünüyor.

Galaxy S21 serisinin tam bir ay sonra, yani 14 Ocak’ta resmiyet kazanması bekleniyor. Bu süreçte yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER