Teknoloji

Galaxy S21 FE sızıntısı tüm teknik özellikleri gösteriyor

samsung galaxy s21 fe

Çok uzun süredir beklenen Samsung Galaxy S21 FE, çok büyük ihtimalle önümüzdeki ocak ayında resmiyet kazanacak. Bu bekleyişte sona yaklaşılırken, telefonla ilgili sızıntılar da devam ediyor. SamMobile sitesi tarafından paylaşılan en son sızıntı, telefonun teknik özelliklerinin büyük kısmını gözler önüne seriyor.

Sızıntıya göre, Galaxy S21 FE’de kullanıcıları 6.4 inç büyüklüğünde Dinamik AMOLED ekran bulunuyor. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekran, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üzerindeki delik telefonun 32 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

S21 FE’de de S21 serisinin diğer üyeleriyle aynı işlemciler kullanılıyor. Bölgeye göre, telefonun kalbinde Snapdragon 888 veya Exynos 2100 işlemci olacak. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik edecek. 128 veya 256 GB depolama alanını genişletmek ise mümkün olmayacak.

Telefonun arkasında ise üçlü bir kamera sistemi kullanıcıları bekliyor. 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 3x optik zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera da sistemi oluşturuyor.

25W kablosuz ve 15W kablolu şarj, IP68 suya dayanıklılık sertifikası ve Android 12 telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonun, üç büyük Android güncellemesi alması bekleniyor. Bu da S21 FE’ye Android 15’in de yüklenebileceği anlamına geliyor.

Fiyat konusunda henüz bir doğrulama gelmese de, Samsung Galaxy S21 FE büyük ihtimalle S20 FE ile aynı fiyat karşılığında satışa sunulacak. Akıllı telefonun resmi duyurusunun da CES 2022 kapsamında yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER