Teknoloji

Galaxy S21 serisinin tanıtım tarihinde Huawei etkisi

samsung galaxy s21 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S21 serisinin şubat yerine ocak ayında tanıtılması bekleniyor. Güney Koreli şirketin neden böyle bir değişikliğe gittiği konusunda ise en somut iddia Reuters tarafından gündeme getirildi.

Reuters’ın haberine göre, Samsung yeni takvimiyle Huawei’nin sıkıntılarından yararlanarak pazar payını artırmayı hedefliyor. Ocak ayında tanıtılacak olan S21 serisinin ay bitmeden satışa sunulacağı belirtiliyor.

Reuters’a konuşan bir kaynak, Huawei’nin elindeki bileşen stoğunun önümüzdeki yılın başlarında biteceğini ve bunun da Çinli üreticiyi zorda bırakacağını belirtti. Çinli Xiaomi ve Oppo’nun da bu durumdan faydalanmayı ve Huawei’den pazar payı çalmayı hedefledikleri de konuşulanlar arasında yer alıyor.

S21 serisinin çıkışının öne alınması, normalden daha geç çıkan iPhone 12 serisiyle aradaki farkı da kapatıyor. iPhone 12’nin çıkışının ekim ayına sarkması, Samsung’a uzun zaman sonra ABD’de Apple’ı geride bırakma fırsatını vermişti.

Canalys’in verilerine göre, Huawei 2020’nin ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon satışlarında Samsung’u geride bırakmıştı. Ancak ticari kısıtlamalar sayesinde Samsung üçüncü çeyrekte zirveyi geri almıştı.

Samsung Galaxy S21 serisini erken çıkararak Huawei’nin sıkıntılarından yararlanmayı hedeflese de, bu sıkıntıların ABD’de yaşanacak görev değişimin ardından sona ermesi de ihtimaller arasında yer alıyor. 20 Ocak’ta ABD Başkanlığı görevini Donald Trump’tan devralacak olan Joe Biden’ın Huawei ve TikTok gibi Çinli şirketlere karşı Trump’a kıyasla daha yumuşak bir tavır takınması beklense de, bunun kesin olmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER