Teknoloji

Galaxy S21 serisinin satışları S20 ve S10’un altında kaldı

galaxy s21 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güney Koreli haber kaynaklarının paylaştığı bir rapor, Samsung için bazı üzücü noktalar barındırıyor. Kiwoom Securities isimli analiz şirketinin hazırladığı rapora göre, Galaxy S21 serisinin satışları Samsung’un istediği seviyede seyretmiyor.

Rapora göre, S21 serisi ilk altı ayda 13.5 milyon satış rakamına ulaştı. Bu sayının aynı sürede S20 serisinin ulaştığı sayıdan yüzde 20, S10 serisinin ulaştığı sayıdan ise yüzde 47 daha az olduğu ifade edildi.

S21 serisi piyasaya çıktığında Güney Kore’de bir ay içinde 590 bin adet satmıştı. Bunun S8’den bu yana ulaşılan en yüksek sayı olduğu belirtilmişti. Küresel satışlar 1 milyonun biraz üzerinde seyrederken, S21 serisi 10 milyon barajını çıkışından yaklaşık beş ay sonra geçmişti.

Bu yıl Galaxy Note serisi cihaz çıkarmayacak olan Samsung, üst segmentte satışlarını artırmak için yeni katlanabilir telefonlarına bel bağlamış durumda. S21 serisinin performansı, şirketin üst segmentte sıkıntı yaşadığını gösteriyor.

Samsung bu yılın ikinci çeyreğinde toplamda 58 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Şirket geçtiğimiz yıl aynı dönemde 54 milyon telefon satmıştı. Ancak Galaxy S21 satışlarının istenilen seviyede olmaması, Samsung’un daha fazla giriş sınıfı ve orta segment telefon sattığı anlamına geliyor. Üst sınıf cihaz satışının azalması, Samsung’un gelirlerini de etkiliyor.

İLGİLİ HABERLER