Teknoloji

Galaxy S21 serisi için yeni ipuçları; Ultra için S Pen desteği yolda

samsung galaxy s21 snapdragon 875 plus

Samsung’un Galaxy S21 modelinin ocak ayında tanıtılacağı söyleniyor. Android Police sitesi yakında beklenen bu telefonun sızan bazı özelliklerini haberleştirdi. Sızan bilgilerle ilgili olarak geçerli birçok durum burada da geçerli, ancak beklediğimiz birçok özelliği sızıntılar arasında görüyoruz.

Android Police, kaynağına dayanarak S21’in daha önce sızan, arkasında Galaxy S20’dekiyle aynı kamera çıkıntısını gösteren ilk taslak fotoğraflarının doğru olduğunu söylüyor.

Üç tane S21 modeli; standart, Plus ve Ultra bekleniyor. Android Police’in belirttiğine göre, S21 modelinde 6.2 inç ekran, Plus’ta 6.7 inç ekran ve Ultra’da 6.8 inç ekran bulunacak. Android Police, sızan bilgilere dayanarak S21 Ultra’nın S Pen’i destekleyeceğini söylüyor. Ancak telefonla birlikte S Pen verilmeyecek.

Sızan bilgiye göre, her üç telefon da Snapdragon 875 ya da Exynos 2100 işlemciyle gelecek. Her üçü de Android 11 tabanlı One UI 3.1 kullanıcı arayüzüyle yüklü olarak gelecek.

Kamera ise telefondan telefona değişiklik gösterecek. Hem S21 hem de S21 Plus’ın 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 64 megapiksel telefoto lensle birlikte gelmesi bekleniyor. Ultra modelinde ise 108 megapiksel ana lens, 10 megapiksel 3X optik telefoto lens ve 10 megapiksel 10X optik telefoto lens ve 12 megapiksel ultra geniş lens yer alacak.

Akıllı telefonların tümünde 5G’nin bulunması bekleniyor. S21 ve S21 Plus modellerinin her biri Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 desteğine sahip olması, Ultra’da ise Wi-Fi 6E’nin yer alması beklentiler arasında.

Pil kapasiteleri de seçilen Galaxy S21 modeline göre değişiklik gösterecek. S21’de 4000 mAh kapasiteli pil bulunacak. Plus 4800 mAh, Ultra ise 5000 mAh pille gelecek.

S21 ile birlikte sunulacak renkler Hayali Lavanta, Hayali Pembe, Hayali Gri ve Hayali Beyaz olacak. Plus ise Hayali Gümüş, Hayali Siyah ve Hayali Lavanta renklerle gelecek. Ultra ise sadece Hayali Gümüş ve Hayali Siyah renklerle sunulacak.

Samsung Galaxy S21 modellerinin fiyatı ile ilgili olarak ise henüz bir ipucu verilmedi.

İLGİLİ HABERLER