Teknoloji

Galaxy S21 serisi için Android 12 hazırlıkları başladı

samsung one ui 3.1 galaxy s21 android 12 4 mobil

Samsung Galaxy S21 serisinin üyelerinin Android 12 ile güncellenmesi pek zaman almayacak gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Max Weinbach’a göre, Güney Koreli şirket S21 serisinin Android 12’yle güncellenmesi için hazırlıklara başladı.

Google, Android 12’nin ilk beta sürümünü geçtiğimiz ay yayınlamıştı. Şirket kısa süre önce de ikinci beta sürümünü dağıtıma çıkarmıştı. Bu beta sürümleri hâlihazırda sadece Google’ın Pixel serisi telefonlarına ve Asus, OnePlus, Oppo, Xiaomi, Realme, Sharp, TECNO, TCL, Vivo ve ZTE’nin belli cihazlarına yüklenebiliyor. Android telefon pazarının en önemli oyuncusu Samsung’un bu listede olmaması dikkat çekmişti.

Android 12’nin nihai sürümünün eylül ayında hazır hâle gelmesi bekleniyor. Samsung’un ise Android 12 dağıtımına yıl sonlarında yeni One UI sürümüyle birlikte başlaması öngörülüyor. Samsung’un önümüzdeki ekim veya kasım ayında bir geliştirici konferansı gerçekleştirmesi planlansa da, Android 12 tabanlı One UI 4.0 için çok uzun bir süre beklemenin gerekmeyeceği söyleniyor. Şirketin ilk geliştirici beta sürümünü ağustos ayında çıkarması öngörülüyor.

Samsung Galaxy S21 serisi için verdiği üç yıllık güncelleme sözünü yerine getirmeye Android 12 ile başlayacak. Şirketin genel portföyü içinde de Android 12 dağıtımının ilk durağının S21 serisi olması bekleniyor. Samsung Android 11’i de ilk olarak Galaxy S20 serisine götürmüştü

İLGİLİ HABERLER