Teknoloji

Galaxy S21 Ultra için hazırlanan S Pen kılıfı ortaya çıktı

galaxy s21 ultra kılıf

Samsung’un Galaxy S21 Ultra ile S Pen desteğini Galaxy S ailesine taşımaya hazırlandığı biliniyor. Ancak bu destek, yerel bir özellik gibi sunulmayacak. Samsung S Pen’i S21 Ultra’nın kutusuna yerleştirmeyecek. Telefonda da S Pen’i muhafaza edecek bir alan bulunmayacak.

Samsung, S21 Ultra sahiplerinin S Pen’i kullanmalarını kolaylaştırmak için özel bir kılıf hazırlamış gibi görünüyor. S View Flip Cover adını taşıyan kılıf, S Pen’in kalınlığıyla uyumlu olması açısından normalden biraz daha geniş tutulmuşa benziyor. Kılıf sayesinde S Pen’in telefon üzerinden şarj edilmesi de mümkün olacak.

Şarj edilebilmesi sayesinde S Pen uzaktan kontrol özelliklerini de muhafaza edebilecek. Temel kalem özellikleri için pile ihtiyaç duyulmasa da, son modellerle birlikte S Pen’e Bluetooth desteği de eklenmişti. Böylelikle kalemi deklanşör olarak kullanmak mümkün hâle gelmişti. Buna ek olarak, ivme ölçer ve jiroskop eklemeleriyle de S Pen hareket algılama yeteneğine kavuşmuştu. Ancak bu özellikler şarj ihtiyacını da beraberinde getirmişti.

S21 Ultra için sunulacak S Pen, Galaxy Tab S7 ve S7 Plus ile sunulanlara benzer olacak gibi görünüyor. Bu tabletlerde de S Pen’i yerleştirmek için bir yuva bulunmuyor. Ancak kalem tabletin gövdesine manyetik olarak tutturulabiliyor.

galaxy s21 ultra s penGalaxy S21 Ultra sahiplerinin Avrupa’da S Pen satın almak için 40 avro ödeyeceği söyleniyor. Samsung’un kılıf ve S Pen’in bir arada olduğu bir kılıf da sunabileceği belirtiliyor. Detayları öğrenmek içinse tanıtım etkinliğinin yapılacağı 14 Ocak gününü beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER