Teknoloji

Galaxy S21 için Android 12 beta sürümünün dağıtımı başlıyor

galaxy s21

Samsung, Galaxy S21 serisi için Android 12’nin beta sürümünün dağıtımına başlayacağını açıkladı. Android 12’nin nihai sürümünün de birkaç hafta içinde Google Pixel serisine gelmesi bekleniyor. Beta sürümlerini her yıl giderek daha erken çıkarmakla övünen Samsung, bu yıl da geçtiğimiz yıla kıyasla bir iki hafta daha hızlı hareket etti.

Beta programı için kayıtlar bugün itibarıyla başlayacak. Samsung Members uygulaması üzerinden yapılacak kayıtlar, ilk etapta sadece ABD’deki S21 serisi cihaz sahiplerine açık olacak.

Samsung Android 12’yi One UI 4 kullanıcı arayüzüyle sunuyor. One UI 4, Android 12’nin “Material You” adını taşıyan tasarım dilini oldukça somut şekilde değiştiriyor.

Galaxy S21 serisinde Samsung’un Google’ın tasarım dilinden ne kadar faydalanacağı merak ediliyor. One UI’da hâlihazırda çok sayıda tema seçeneği bulunuyor. Samsung’un mağazasında da çok fazla tema bulmak mümkün. Şirketin One UI 4 yenilikleri arasında tema seçeneklerine vurgu yapması da ayrıca dikkat çekiyor. Emojilere daha kolay erişim ve ana ekran bileşenlerinin özelleştirilmesi de Samsung’un altını çizdiği noktalar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER