Teknoloji

Galaxy S21 FE tanıtımı ağustostaki Unpacked etkinliğinden sonra olacak

samsung unpacked 11 ağustos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Daha önce çıkan haberler, Samsung’un yakında çıkması beklenen Galaxy S21 Fan Edition‘ı (FE) ağustos ayındaki Unpacked etkinliğinde tanıtabileceğini gösteriyordu. Ancak yeni bir haber, bunun olası olmadığını gösteriyor. LetsGoDigital‘e göre Samsung bunun yerine, beklenen akıllı telefonu yılın dördüncü çeyreğinde tanıtacak ve piyasaya sürecek.

Bloomberg’in daha önceki haberlerine göre, Samsung Galaxy S21 FE daha önce tamamen rafa kaldırılması söz konusu olmuştu. Daha sonra ise tanıtımı için ilk planlanan tarihi olan ağustos ayının ötesine ertelendiğine dair haberler gelmişti. Samsung, “Henüz piyasaya sürülmemiş ürünün ayrıntılarını tartışamasak da, iddia edilen üretimin askıya alınmasıyla ilgili hiçbir şey belirlenmedi.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Yeni bir haber, Samsung’un Galaxy S21 FE’nin  yılın dördüncü çeyreğinde, ekim ve aralık ayları arasında piyasaya sürüleceğine dair Güney Kore’den gelen daha önceki bir haberle birlikte destekleniyor. Şirket bu plan değişikliğini, dünyayı kasıp kavuran yarı iletken kıtlığı nedeniyle yapmak zorunda kaldı. Şimdi, belirli Galaxy S21 FE’ler için Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisini, diğerlerinde ise şirketin kendi tasarımı Exynos yongalarını kullandığı bir piyasaya çıkış stratejisi düşünüyor. Bu, geçmişteki amiral gemilerinde de gördüğümüz strateji ile örtüşüyor.

Galaxy S21 FE özellikleri için beklentiler

Galaxy S21 FE’nin 120Hz yenileme hızına sahip 6.41 inç Full HD AMOLED ekran içermesi beklenirken, önde yüksek kaliteli 32 megapiksel kamera bulunabilir. Arkada 12 MP geniş kamera, 12 MP ultra geniş kamera ve 8 MP telefoto kamera ile üçlü bir kamera düzeni olacak. 6 veya 8 GB RAM ile gelmesi bekleniyor ve Samsung muhtemelen 25W hızlı şarj destekli 4370 mAh pil ekleyecek. Tabii ki, 5G desteği de bulunacak.

Daha önceki tüm gecikme haberlerini ve henüz çözülmemiş çip kıtlığını göz önünde bulundurarak, Galaxy S21 FE’nin ağustostaki Unpacked etkinliğinde gelmesi çok düşük ihtimal taşıyor. Üstelik bu yılın ağustos ayındaki etkinliğinde, geçen yıllardan farklı olarak bir Galaxy Note akıllı telefonu da görmeyecek gibiyiz. Son tahminler Samsung’un Galaxy Z Flip 3 5G, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic‘i 11 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinde tanıtacağı noktasında yoğunlaşıyor.

İLGİLİ HABERLER