Teknoloji

Galaxy S21 FE ilk başta sadece iki bölgede satışa sunulabilir

galaxy s21 fe

Samsung Galaxy S21 FE hakkındaki haberler uzun süredir teknoloji dünyasının gündeminde yer buluyor. Şimdiye kadar çıkan haberler sayesinde telefona dair pek çok detayı öğrenmek mümkün olmuştu. Çip sıkıntısı nedeniyle piyasaya çıkışı gecikeceğe benzeyen telefon, ilk etapta sadece iki bölgede satışa sunulacağa benziyor.

Güney Kore merkezli The Korea Herald’ın haberine göre, akıllı telefon ilk başta sadece ABD ve Avrupa’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun Samsung’un kendi ana vatanında piyasaya çıkmamasının şirket için pek de iyi bir görüntü olmadığı söylenebilir. Ancak küresel çip üretimi ve tedariğinde yaşanan sıkıntıların Samsung’u böyle bir karar almaya ittiğini tahmin etmek de zor değil.

Şimdiye kadar çıkan haberlerin pek olumlu olmamasının S21 FE’nin imajını sarstığı söylenebilir. Öncelikle telefonun çıkışını son çeyreğe bırakmak zorunda kalan Samsung’un Snapdragon 888 yerine kendi Exynos işlemcisini kullanacağı haberleri de bir süre önce gündeme gelmişti. Şirketin işlemci konusundaki nihai kararı hâlâ belirsizliğini koruyor.

Galaxy S21 FE için gecikmenin veya az sayıda bölgede piyasaya çıkmanın avantajlı bir durum olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Özellikle Google Pixel 5a’nın ve Pixel 6 serisinin çıkışıyla birlikte S21 FE’nin istediği etkiyi yaratması zorlaşabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER