Teknoloji

Galaxy S21 serisinde parmak izi tarayıcısı büyüyecek ve daha hızı çalışacak

samsung galaxy s21

Samsung Galaxy S21 serisi önümüzdeki ay, büyük ihtimalle 14 Ocak’ta, resmiyet kazanacak. Seriye dair bilgilere de sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu bilgilerin en yenisi S21’in parmak izi tarayıcısıyla ilgili. Ünlü duyumcu Ice Universe’ün paylaşımına göre, akıllı telefonda yeni bir parmak izi tarayıcısı bulunacak.

Samsung ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını ilk olarak S10’da kullanmıştı. S20’de aynı tarayıcıya yer veren şirketin S21’de daha hızlı çalışan ve daha büyük bir tarayıcıyı tercih edeceği belirtiliyor.

OLED ekran panelinin altına yerleştirilecek kare sensörün kenarlarının 8 mm. uzunluğunda olduğu ve alanının da 64 mm2 olduğu ifade edildi. Samsung S10 ve S20’de 36mm2 alana sahip parmak izi sensörleri kullanmıştı. Bu da S21’de sensörün yaklaşık yüzde 77 oranında büyüyeceği anlamına geliyor.

Samsung ekrana entegre parmak izi sensörünü kullanmaya başladığında bazı sorunlarla karşılaşmıştı. Sadece bazı ekran koruyucularla çalışan tarayıcı, tanımlanmamış parmakların da telefonu kilidini açmasına izin vermişti. Samsung bu durumu düzeltmek için S10 serisinin çıkışından birkaç gün sonra bir güncelleme yayınlamak zorunda kalmıştı.

Ice Universe’ün paylaşımına göre, Samsung Galaxy S21 serisinde kullanılacak yeni sensöre uzun süre boyunca basmak gerekmeyecek. Sensör kısa dokunuşları bile algılayabilecek. Böylelikle telefonun kilidi çok daha hızlı şekilde açılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER