Teknoloji

Samsung’dan Galaxy S20 Ultra için farklı malzeme tercihi

galaxy s20 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung beş nesildir amiral gemisi telefonlarında alüminyum çerçeve kullanıyor. Ancak 2020’de bu yaklaşım değişecek gibi görünüyor. İddiaya göre, Samsung Galaxy S20 Ultra modelinde paslanmaz çelik bir çerçeve bulunacak.

Bu iddiayı gündeme getiren isim ise daha önce S20 Ultra‘ya ait olduğu söylenen fotoğrafları da paylaşan duyumcu Max Weinbach. Weinbach, S20 Ultra’nın kasasında paslanmaz çeliğin kullanılacağı iddiasını son derece sade bir tweet ile gündeme getirdi.

Bu iddia doğru çıksa bile, akıllı telefon pazarında paslanmaz çelik kullanan ilk şirket Samsung olmayacak. Apple, 2017’den bu yana iPhone’larında paslanmaz çelik kullanıyor. Paslanmaz çelik sayesinde telefonların hem çizilmelere karşı daha dayanıklı hâle geldiği hem de genel dayanıklılık ve sağlamlık seviyelerinin arttığı belirtiliyor.

Galaxy S20 Ultra ağır bir telefon olabilir

Ancak çeliğin daha yoğun bir malzeme olması, bazı S20 Ultra kullanıcıları için bir sorun olabilir. Büyük boyutlara sahip olması beklenen S20 Ultra’nın ağırlığının çelik tercihiyle 200 gramın üstüne çıkma ihtimali yüksek görünüyor. Bu da telefonun taşınma yöntemine de bağlı olarak bazı kullanıcılar için bir problem teşkil edebilir.

Samsung Galaxy S20 serisi, 11 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak. S20 Ultra ve diğer modellere dair tüm detayları görmek için bu tarihe kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER